Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хляб от пшеница, ръж и царевицаКопринено мек и много вкусен хляб от пшеница, ръж и царевица!
Рецептата е адаптирана от Cookidoo...
25 Ноем.
РъжЗа разлика от пшеница ръжта расте добре и на по-студен и сух климат.
Ръжта е една от най-късно станалите популярни зърнени култури. За разлика от останалите зърнени растения тя не е била отглеждана до 400 г.пр.Хр....
05 Ноем.
ПшеницаВ наши дни 1 на всеки 300 души във възраст между 30 и 45 години развива непоносимост към глутена....
10 Септ.
Хибриди между хора и извънземниВ различни части на планетата археолози откриват древни погребения на загадъчни човекоподобни същества. В пещерата Хебит, която се намира в Китай, са погребани седемстотин и шестнадесет загадъчни скелета.
Те са принадлежали...
17 Август
5
Вкусни палачинки от ръжВ дълбока купа разбийте яйцата заедно с щипката сол. Изсипете в тази смес парясаното мляко и водата.
Добавете също и малко захар.
На края започване да добавяме и брашното. Добавяме на малки части и разбъркваме....
12 Март
1
Немски хлебчета с ръжРазтворете маята със захарта в 140 мл от водата, леко затоплена до 37°С. Оставете сместа да шупне за 10-15 минути.
В купа смесете бялото със ръженото брашно и солта. В средата направете кледенче и сипете останалата 200...
02 Окт.
Варена пшеницаПшеницата се почиства, измива се старателно и се сипва в тенджера. Залива се с вода и се оставя да ври за 40 минути на тих огън. Добавят се стафидите....
08 Септ.
2
Коктейл Между чаршафите (Between the Sheets)Съставките се смесват добре в шейкър с лед и се прецеждат през стренер.
Сервира се в коктейлна чаша със захарен венец и резенче лимон....
06 Януари
Разкошен селски хляб с ръжНатрошете 10 г мая при 60-те мл вода, сипете брашното за предварителния фермент и разбъркайте на гладка кашичка. Сложете в съд, който да се затваря херметически, и приберете в хладилник за една нощ.
Извадете предварителната...
22 Окт.
Хляб от Ръж и ЛимецЗахарта и маята се разтварят в 200 мл топла вода. Изчаква се да шупне.
С намаслени ръце се омесва полутвърдо тесто от брашната, маята и солта.
Оставя се да престои на топло 2 часа под скреч фолио.
Отново се примесва...
10 Август
1
Хляб от Ръж и СпелтаДвата вида брашно и солта се смесват в дълбока купа и се разбъркват добре до еднородно смесване. По средата се прави кладенче, слага се захарта и се натрошава маята. Върху маята се наливат 200 мл от водата. Разбърква се само...
16 Септ.
1
Здравословни ползи от ръжНейните класове са по-дълги от тези на пшеницата и ечемика и са с много дълги осили. Зърната ѝ са удължени, а на цвят са сивозеленикави....
11 Януари
Варена пшеница (Ашуре)Добавете и останалата 1/3 пшеница и варете на слаб котлон до сгъстяване. Накрая разбъркайте със стафидите и розовата вода.
Разпределете ашурето в купички поръсете с натрошено орехови ядки и канела....
17 Януари
Тритикале - полезната ГМО житна култураОсвен това зелената маса от тритикале е по-ценна от тази на пшеницата и ръжта....
13 Юни
Хлебче от ръж с козе сиренеЗамесваме хляб от ръженото брашно, смлените ръжени семена, смлените тиквени семки, смляното ленено семе, брашното от елда, сокa от грейпфрут, маята, настърганата кора от грейпфрут, маковото семе и хладка вода - колкото поеме...
29 Септ.
Агнешко с пълнозърнеста пшеницаДобавете пшеницата, бульона, портокаловия сок, меда и канелата. Оставете сместа да заври, намалете котлона и върнете агнешкото обратно в тигана, заедно със сините сливи, кайсиите и джоджена....
09 Април
Млечна супа с пшеницаМлечната супа с пшеница е плътна като консистенция и с висока хранителност.
Подходяща е за малки деца.
Сервирайте гореща....
26 Септ.
Вкусна пшеница с орехиПшеницата се сварява до омекване и изцежда от водата.
След това прибавяте орехите, които са натрошени предварително.
Поръсвате с канела и ванилия.Овкусявате със захар....
17 Февр.
Варена пшеница за поменСварената пшеница се отцежда от водата, разстила се върху чиста кърпа и се оставя за час, така че кърпата да попие влагата.
Прехвърля се в голяма купа и се добавят смлените орехови ядки и бисквити....
11 Февр.
Грухана пшеница с млякоИзмиваме пшеницата и я сваряваме в 2 л. вряща вода за около 30 мин. Изцеждаме.
Изсипваме млякото в тенджера и варим на бавен огън.
След завирането изсипваме изцедената пшеница и варим за около 10 мин....
30 Ноем.
1