Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сироп от листа на смокиняСиропът, докато е още горещ, се пълни в бутилки от сокчета, които се запечатват и се оставят легнали да изстинат да вакуумират капачките.
При сервиране може да се разреди с газирана или чиста вода....
01 Септ.
Домашен къпинов сироп с дъх на канелаСиропът се поставя на силен котлон да поври и сгъсти. Подсилете вкуса на сиропа с пръчица канела.
Две-три минути, преди да отстраним съда от котлона, прибавяме лимонена киселина - по 1 ч.л. на 1 кг. захар....
09 Август
Уникалните ползи на билката хамамелисЗлатно съкровище на билките - това название е дадено на една от тях - билката хамамелис и това има своите основания. Преводът на името означава Заедно с плода, тъй като това растение цъфти по времето, когато миналогодишният...
27 Август
Ползи и приложения на лучените люспиЧай от лучени люспи и запарки
Чаят от лучени обелки е популярно домашно лекарство, известно с потенциалните си ползи за здравето....
04 Септ.
Сироп от ягодиВарим водата и захарта в продължение на 20 минути.
Пасираме ягодите до гладкост и ги добавяме към врящия сироп.
Варим около 30 минути и прецеждаме.
Връщаме отново на котлона и варим още 30 минути....
15 Август
Сироп от кайсииСваляме сиропа от котлона и добавяме едно пакетче лимонена киселина.
Изчакваме леко да се охлади, така че да е топъл, не врял, и пълним сиропа в шишенца.
Съхраняваме плодовата напитка на тъмно и хладно място....
03 Юли
Сироп от аронияРазпределете сиропа в бутилки.
Затворете ги и ги стерилизирайте сиропа от арония за 3 минути....
21 Август
3
Сироп от ЧерешиВарим сиропа, докато се разтопи захарта, като образувалата се пяна отнемаме с решетъчна лъжица.
Преди да снемем от огъня, прибавяме лимонтозуто.
Изсипваме горещият сироп в бутилки, затваряме и поставяме на хладно....
27 Март
Сироп от вишнапПлодовете се накисват за 15-20 минути във вода със сол. Това се прави, за да може червейчетата да излязат от плодовете.
Плодовете се измиват и се почистват от дръжките и костилките.
Минават се през сокоизтисквачка....
03 Юни
Сироп от ДжанкиМоже да намачкаме с ръце джанките и да прецедим сместа, а може да отстраним плода и да ползваме само сиропа.
При втория вид се получава бистър сироп, който прибираме в хладилника....
22 Април
Сироп от шипкаПолучава се сироп от шипки, който разпределяме в тъмни бутилки и ги затваряме.
Стерилизираме за 10 минути плодовия сироп....
26 Юли
Сироп от касисСъхранявайте сиропа от касис в килер или изба.
Успешна подготовка на този сок от касис за зимата!...
01 Юли
Сироп от малиниСлед като сиропът се сгъсти до нужното, разбъркайте с лимонената киселина и след 3-4 минути го свалете.
Разсипете сиропа от малини в добре подсушени бутилки и ги затворете. Съхранявайте го на тъмно и хладно място....
15 Ноем.
2
Сироп от маточинаДругият вариант е да стерилизираме 5 минути за капачката - така ще си имаме консервиран сироп за цялата година.
Разреден със сода или вода е много освежаваща лятна напитка!
Сиропът от маточина е готов....
24 Април
6
Сироп от гроздеРазбъркваме добре всички съставки на средна температура, докато захарта се разтопи.
Оставяме течността да ври около 10 минути.
Готовият сироп от грозде изсипваме в подходящ съд и го оставяме да се охлади....
09 Април
Сироп от фурмиСмилайте до получаването на хомогенна гладка смес.
Може да изберете гъстотата на сиропа, като намалите или увеличите количеството на водата.
След приготвяне съхранявайте сиропа от фурми в затворен съд в хладилник....
25 Окт.
Сироп от къпиниСлага се на котлон за около 20 минути.
След това сипете сиропа от къпини в малки бутилки и веднага ги затворете.
Съхранявайте сиропа на прохладно, тъмно и сухо място....
14 Януари
Сироп от дренкиКъм края на варенето се прибавя лимонената киселина.
Приготвения сироп се налива в бутилки, докато е горещ....
31 Юли
1
Сироп от дюлиДюлите ги настъргвате и варите с водата 40 минути. Полученият сок прецеждате през сито и оставяте да почива 24 ч.
Отново слагате да се вари със захарта, като обирате пяната. Щом заври, снемате от огъня и прецеждате през...
06 Юни
Сироп от вишниСиропът горещ се насипва в затоплени бутилки, затварят се с капачки и се обръщат надолу, докато изстинат.
За по-дълго съхранение може да се стерилизират за 10 минути....
16 Май
5
Сироп от ментаРазбърквайте течността до стопяването на захарта. Налейте в измити и подсушени бутилки. За да е по-траен, стерилизирайте 15 минути.
Сервирайте го разреден с газирана вода, лед и лимонче или лайм....
11 Май
3
Сироп от розиПригответе на огъня рядък сироп от 500 мл. вода и захарта. Като започнат да се образуват малки мехурчета, прибавете измитите листенца от рози.
Варете на тих огън още 10 минути....
09 Май
1
Сироп от бъзМного приятен е, ако в момента на поднасянето се смеси с малинов или вишнев сироп....
09 Май
6