Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПечем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути. Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади....
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашна юфкаПечете я в предварително загрята на 190 °C фурна до златисто.
Вече знаете как да си направите домашна юфка.
Добър апетит!...
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеВържете я на удобно място и оставете за 1 нощ, за да стегне сиренето.
На следващия ден извадете от тензуха и оваляйте сиренето в едрата морска сол....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Салата ФенПекат се на грил тиган.
Салатите престояват за около минути в ледена вода и заедно с останалите зеленчуци се режат на фини ивици и се смесват в купа.
Непосредствено преди сервиране се залива с дресинга....
23 Май
При киселини и рефлукс трябва да знаеш това!Ето какво трябва да знаем и да правим при проблеми с киселините:
1....
25 Юни
Трябва да знаете това за дефицита на МанганЗа да не изпадаме в такива ситуации, хубаво е да се знае, че манганът се среща най-често в зърнените храни, семената, чая и зеленчуците....
25 Юли
Запушване на артериите - това, което трябва да знаетеАртериите са кръвоносни съдове, които носят кръв, богата на кислород в тялото ви. Те отиват до мозъка ви, както и до върховете на пръстите ви. Здравите артерии имат гладки вътрешни стени и кръвта тече през тях лесно....
11 Март
Това трябва да знаете, ако откриете бучка в гърдата сиВ повечето случаи причината е в кърмата, но трябва да ги следите. Ако забележите, че бучката не намалява въпреки лечението, трябва да се консултирате с лекар, който да изясни на какво се дължи тя....
15 Февр.
Алергия към риба - това трябва да знаетеАко имате алергия към рибата и рибните продукти, за да не получавате алергична реакция, ще трябва да избягвате консумацията ѝ....
29 Юни
Пукнат зъб – това, което трябва да знаетеПукнатият зъб може да бъде резултат от дъвченето на твърди храни, несъзнателното скърцане със зъбите през нощта или отслабването им с напредването на възрастта. Това е често срещано състояние и е водеща причина за загуба...
18 Дек.
Летните кожни болести – това трябва да знаетеМалко са нещата, които са по-дразнещи от кожните обриви и сърбежа. Лятото е най-доброто време за всякакви подобни усещания, често придружени от мистериозни бучки, подутини, обриви, петна и зачервяване.
Причина за кожните...
15 Март
Е239 - какво трябва да знаем?Когато срещнете хранителна добавка с този индекс, то трябва да знаете, че тя най-вероятно се ъотнася към консервантите....
14 Юни
Е270 - какво трябва да знаем?Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои...
10 Юни
Женшен - какво трябва да знаем?Неговото влияние върху организма трябва да се преценява, на първо място, като стимулиращо и общотонизиращо....
20 Юли
Фен си на бадемите? Виж защо не трябва да прекаляваш с тяхАко имате слаба храносмилателна система и сте склонни към храносмилателни нарушения, трябва да контролирате приема на бадеми.
Един от начините да се справите със стомашните проблеми, е да пиете много вода....
16 Февр.
Всеки диабетик трябва да знае това за въглехидратитеВсеки диабетик знае, че приемът на въглехидрати повишава нивото ѝ. Факт е обаче, че те са от изключително значение за доставянето на енергия за тялото, така че техният прием не може да бъде преустановен....
21 Март
Сирената, които бременните не трябва да ядатМеките сирена и тези с плесен трябва да се избягват през периода на бременност, но всички останали млечни продукти като бялото саламурено сирене и кашкавал редовно трябва да се хапват, защото съдържат белтъчини и...
06 Март
Коктейл Това ли е всичко?И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите.
Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
30 Окт.