Gotvach.bg»Съвети»Е270 - какво трябва да знаем?

Е270 - какво трябва да знаем?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Е270 - какво трябва да знаем?

Е-числата са кодове за вещества, които се използват като хранителни добавки. Някои са естествени, други изкуствени. Всяка от тези добавки е с даден собствен уникален номер, което улеснява производителите да изброяват кои от тях са включени в храните.

E270 е млечна киселина.

Тази млечна киселина се получава в търговската мрежа чрез нагряване и ферментация на въглехидрати като захароза, меласа, нишесте или суроватка. Среща се естествено в кръвта, така че може да има животински произход.

Млечната киселина е жълтеникава до безцветна сиропирана течност с мека кисела миризма и вкус. Може да се използва като подкиселител, овкусител и регулатор на pH в млечни напитки, бира, плодово вино, месо, закваска, салати, дресинги, сладкарски изделия (като твърдо сварени бонбони, плодови дъвки) и мариновани зеленчуци.

Основните функции на млечната киселина E270 са запазване на храната и овкусяване. Намира се в меките сладкиши, маринованите зеленчуци, нискомаслената майонеза и хляб с кисело тесто.

Въпреки че млечната киселина E270 обикновено се счита за много безопасна и ефективна добавка, може да има някои незначителни странични ефекти.

Възможните нежелани реакции са парене, суха кожа, зачервяване, дразнене, сърбеж, обрив.

Консултирайте се с вашия личен лекар, преди да употребите тази добавка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати