Gotvach.bg»Статии»Хранителни Добавки
Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

Хранителните добавки с информация за тях и техния състав. Най-известните хранителни добавки и тяхното приложение. Всичко за хранителните добавки.
РафинозаХранителни ДобавкиРафиноза
22 Март
Петьо Любомиров
ЛаминаринХранителни ДобавкиЛаминарин
01 Март
Илияна Ангелова
ЕтанолХранителни ДобавкиЕтанол
19 Февр.
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СулфорафанСулфорафан
13 Февр.
Хранителни източници на сулфорафан. Храните при готвене променят ли съдържанието си на сулфорафан. Какви са страничните ефекти на сулфорафан? Дозировка: Колко сулфорафан трябва да приемам
АцетилхолинАцетилхолин
12 Февр.
Ползи за хората от ацетилхолин. Добавки, в които се срещат ацетилхолинови източници. Изследвания върху ползите от ацетолхолин и резултати от тях. Странични ефекти от употреба на ацетилхолин
КолагенКолаген
03 Юли
3
Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Колагенът участва във функционирането на почти всички системи. Колагенът е основен компонент на сухожиля, ставни връзки, хрущяли, зъби и кости.
КреатинКреатин
08 Юни
1
Креатинът е една от най-ефективните добавки в областта на силовите спортове. Креатинът дава допълнителна сила на трениращите атлети. Креатинът се съдържа в естествен вид в телешкото месо, херингата и сьомгата.
ЛецитинЛецитин
10 Април
Лецитинът е сложно органично съединение. Лецитинът е субстанция с чисто растителен произход, получен е от соя и приеман като хранителна добавка. Функции и ползи от лецитин.
Олеинова киселинаОлеинова киселина
16 Март
Олеиновата киселина е мононенаситена мастна киселина, която се съдържа в организмите на някои животни и растения. Олеиновата киселина е важна част от групата на омега-9 мастните киселини.
ТрансмазниниТрансмазнини
16 Февр.
1
Трансмазнините са опасна част от повечето храни в магазинната мрежа. Трансмазнините доказано причиняват затлъстяване и сърдечно-съдови проблеми. Храни с трансмазнини.
Линолова киселинаЛинолова киселина
15 Февр.
Линоловата киселина действа в 2 насоки – потиска отлагането на нови количества мазнини в мастните клетки и активира изгарянето на натрупаните такива.
МумийоМумийо
15 Февр.
4
Мумийо представлява лепкава и плътна субстанция, подобна на катран и с цвят, който варира от бял до тъмно кафяв. Мумийо съдържа богат списък от полезни вещества, минерали и витамини. Мумийо лекува редица заболявания.
КреатининКреатинин
25 Януари
Креатининът представлява отпадъчен химикал, който се образува в процесите в мускулния метаболизъм. Креатининът се получава от креатин. Изследване на креатинин.
АнтоцианиниАнтоцианини
20 Дек.
Антоцианините са най-голямата група водоразтворими цветни пигменти. Антоцинините се съдържат в горските плодове, аронията, червения портокал.
Оксалова киселинаОксалова киселина
08 Ноем.
Какво е оксалова киселина? Получаване на оксалова киселина. Приложение на оксаловата киселина. Възможни реакции при използване на оксалова киселина