gotvach.bg»Статии»Хранителни Добавки
Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

Хранителните добавки с информация за тях и техния състав. Най-известните хранителни добавки и тяхното приложение. Всичко за хранителните добавки.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛактозаЛактозаЛактозата /Lactose/, наричана още млечна захар, представлява 2-8 процента от сухото вещество в млякото. Напоследък лактозната непоносимост е сред все по-често срещаните проблемни състояния в Европа. Лактоза и лактаза
РесвератролРесвератролРесвератролът е полифенол, естествено химично съединение, съдържащо се в гроздето, червеното вино и други напитки и храни. Най-добрите естествени източници на ресвератрол са червеното грозде и червено вино, фъстъци.
КапсаицинКапсаицинКапсаицин е вещество, което през годините е станало обект на множество изследвания. Капсаицин може да бъде използвано в различни сфери. Капсаицинът намалява болката.
Бирена МаяБирена Мая
03 Февр.
Rosi Stoyanova
Бирената мая е ценен продукт, който се използва в здравословното хранене. Бирената мая е богата на витамини от В-групата. Бирената мая подобрява външния вид на косата и кожата.
Розмаринова киселинаРозмаринова киселина
24 Август
Rosi Stoyanova
Розмариновата киселина е важен полифенол, който се съдържа в редица билкови растения като риган и розмарин. Розмариновата киселина се използва за овкусяване на храни, напитки, както и в козметичната индустрия. Ползи от розмаринова киселина.
КреатининКреатинин
08 Септ.
Rosi Stoyanova
Креатининът представлява отпадъчен химикал, който се образува в процесите в мускулния метаболизъм. Креатининът се получава от креатин. Изследване на креатинин.
ДекстрозаДекстрозаДекстрозата /dextrose/ е монозахарид или проста захар, която се усвоява бързо от организма. Декстрозата се нарича още D-глюкоза. Декстрозата е важен източник на енергия в тялото.
Натриев нитритНатриев нитрит
10 Февр.
1
Rosi Stoyanova
Натриевият нитрит се използва за да се избегне развалянето на месото и рибата. Натриев нитрит предотвратява развитие и растеж на Clostridium botulinum. Натриев нитрит има канцерогенен ефект
ГлюкозаминГлюкозамин
10 Февр.
Rosi Stoyanova
Глюкозаминът е комплекс от захар и аминокиселини, влизащи в директния синтез на вещества, познати като глюкозаминогликани. Глюкозаминът притежава силно изразен алергенен ефект. Най-високите концентрации на глюкозамин са в някои морски дарове
ТауринТаурин
19 Март
1
Rosi Trifonova
Тауринът (Taurine) е органична киселина, широко разпространена в животинските тъкани. Счита се за основна съставка на жлъчката. Важен е за сърдечната система, за доброто зрение и за мускулите.
Дългия ДжакДългия Джак
19 Март
1
Rosi Stoyanova
Дългия Джак е растение, което вирее по островите и югоизточното крайбрежие на Индийския океан. Дългия Джак има потвърдено тонизиращо действие. Вреди от Дългия Джак.
ЛецитинЛецитин
14 Март
Rosi Trifonova
Лецитинът е сложно органично съединение. Лецитинът е субстанция с чисто растителен произход, получен е от соя и приеман като хранителна добавка. Функции и ползи от лецитин.