gotvach.bg»Статии»Хранителни Добавки
Хранителни Добавки

Хранителни Добавки

Хранителните добавки с информация за тях и техния състав. Най-известните хранителни добавки и тяхното приложение. Всичко за хранителните добавки.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Натриев нитритНатриев нитрит
18 Окт.
1
Натриевият нитрит се използва за да се избегне развалянето на месото и рибата. Натриев нитрит предотвратява развитие и растеж на Clostridium botulinum. Натриев нитрит има канцерогенен ефект
СпирулинаСпирулина
15 Март
Спирулината /Spirulina plantensis/ представлява едноклетъчни сини водорасли. Спирулината е изключително богата на голямо количество витамини и минерали. Спирулината се приема под формата на таблетки или прах.
Рибено МаслоРибено Масло
12 Дек.
Рибеното масло е една от най-нашумелите хранителни добавки. Рибеното масло се препоръчва при профилактика и лечение на диабет. Рибеното масло намалява симптомите на остеоартрит, помага за отслабване и красота
ИнулинИнулин
16 Септ.
Инулинът представлява естествен полизахарид, който се открива в грудките на някои зеленчуци и растения. В най-големи количества инулин се открива в цикорията, но може да бъде открит и в аспержите, лука, земната ябълка и глухарчето.
ЛактозаЛактоза
04 Август
Лактозата /Lactose/, наричана още млечна захар, представлява 2-8 процента от сухото вещество в млякото. Напоследък лактозната непоносимост е сред все по-често срещаните проблемни състояния в Европа. Лактоза и лактаза
РесвератролРесвератрол
10 Май
Ресвератролът е полифенол, естествено химично съединение, съдържащо се в гроздето, червеното вино и други напитки и храни. Най-добрите естествени източници на ресвератрол са червеното грозде и червено вино, фъстъци.
КапсаицинКапсаицин
04 Февр.
Капсаицин е вещество, което през годините е станало обект на множество изследвания. Капсаицин може да бъде използвано в различни сфери. Капсаицинът намалява болката.
Бирена МаяБирена Мая
03 Февр.
Бирената мая е ценен продукт, който се използва в здравословното хранене. Бирената мая е богата на витамини от В-групата. Бирената мая подобрява външния вид на косата и кожата.
КреатининКреатинин
08 Септ.
Креатининът представлява отпадъчен химикал, който се образува в процесите в мускулния метаболизъм. Креатининът се получава от креатин. Изследване на креатинин.
ДекстрозаДекстроза
19 Април
1
Декстрозата /dextrose/ е монозахарид или проста захар, която се усвоява бързо от организма. Декстрозата се нарича още D-глюкоза. Декстрозата е важен източник на енергия в тялото.
ТауринТаурин
19 Март
1
Тауринът (Taurine) е органична киселина, широко разпространена в животинските тъкани. Счита се за основна съставка на жлъчката. Важен е за сърдечната система, за доброто зрение и за мускулите.
Дългия ДжакДългия Джак
19 Март
1
Дългия Джак е растение, което вирее по островите и югоизточното крайбрежие на Индийския океан. Дългия Джак има потвърдено тонизиращо действие. Вреди от Дългия Джак.