Gotvach.bg»Статии»Витамини
Витамини

Витамини

Информация за витамините, тяхното приложение, функции и храните, в които се намират. Витамини необходимо за човешкото тяло.
Витамин B10ВитаминиВитамин B10
07 Юни
Rosi Trifonova
Витамин РВитаминиВитамин Р
07 Април
1
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Витамин В13 (оротова киселина)Витамин В13 (оротова киселина)
14 Март
Оротовата киселина или Витамин В13 е витаминоподобно съединение. Оротовата киселина участва в метаболитните процеси на протеините. Свойства и недостиг на витамин B13. Хранителни източници на витамин В13
Витамин B4Витамин B4
10 Март
Холинът е подобен на витамините и се причислява към тяхната група под името Витамин В4. Витамин В4 взема участие в процесите на кръвосъздаване. Източници на витамин В4
Витамин B5Витамин B5
27 Януари
Витамин B5, често наричан пантотенова киселина, е член на семейството на В-комплекс витамините. Витамин B5 - дефицит, недостиг, храни и функции.
БиотинБиотин
25 Януари
Биотинът (витамин В7) е един от най-известните витамини от витамин В комплекс. Функции, свойства и ползи на биотина. Източници на биотин. Около 50 процента от бременните жени страдат от недостатъчност на биотин
Витамин B3 - НиацинВитамин B3 - Ниацин
12 Дек.
6
Витамин B3 - Ниацин се съдържа в царевицата. Съществуват различни химични форми на витамин В3, включващи никотинова киселина и никотинамид. Витамин B3 - всички ползи. Източници на витамин B3
ЦелулозаЦелулоза
21 Ноем.
1
Целулозата е главната част на растителната клетка, отнася се към групата на фибрите. Целулозата влияе благотворно върху моторната функция на червата. Целулозата се съдържа в градинските зеленчуци и бобовите продукти.
Витамин B15Витамин B15
03 Ноем.
Витамин В15 е необходим на тялото за синтезиране на витамини, хормони и други важни вещества. Витамин В15 е познат още като пангамова киселина. Витамин В15 може да се набавя под формата на добавки.
Ненаситени мазниниНенаситени мазнини
02 Ноем.
Ненаситените мазнини унищожават лошия холестерол и са жизненоважни за здравето. Ненаситените мазнини биват мононенаситени и полиненаситени. Източници на ненаситени мазнини.
Витамин UВитамин U
18 Окт.
1
Според учените витамин U несправедливо тъне в безизвестност, имайки предвид неговите многобройни ползи при борбата с най-различни оплаквания. Витамин U се смята за силен враг на язвата на стомаха.
Витамин КВитамин К
15 Септ.
2
Най-важната функция на витамин К е, че той помага при съсирването на кръвта. Недостиг и предозиране на Витамин К. Ползи и употреба. Хиповитаминоза.
Фолиева КиселинаФолиева Киселина
31 Май
Фолиевата киселина, наричана още фолат, е известна с голямото си значение при бременност. Функции на фолиева киселина.
ХолинХолин
22 Май
Холинът е от изключително значение за предотвратяване на почти всички здравни проблеми, свързани с черния дроб. Дефицит и храни с холин.