gotvach.bg»Статии»Витамини
Витамини

Витамини

Информация за витамините, тяхното приложение, функции и храните, в които се намират. Витамини необходимо за човешкото тяло.
Витамин DВитамин D
17 Юни
Admin
Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций и фосфор, което се проявява като рахит. Източници на витамин D и функции на този витамин. Сьомгата е добър източник на витамин D.
Витамин ЕВитамин Е
08 Юни
1
Admin
Витамин Е е семейство от мастноразтворимите витамини. Приемът на добавки с витамин Е заздравява увредената кожа, заздравява косата и балансира хормоните. Ползи от приема на витамин E и вреди от дефицита му.
Фолиева киселинаФолиева киселинаФолиевата киселина, наричана още фолат, е известна с голямото си значение при бременност. Фолиевата киселина има най-много в телешкия черен дроб. Ползи и източници на фолиевата киселин
Кои витамини са мастноразтворимиКои витамини са мастноразтворими
22 Май
Витамините се делят на две групи: витамини, разтворими във вода (B-комплекс и С), и мастноразтворими витамини (A, D, E, F и K). Ето кои са мастноразтворимите витамини, техните източници и свойства
Аскорбинова киселинаАскорбинова киселинаАскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин. Източници на аскорбинова киселина. Ползи от аскорбиновата киселина
ПробиотициПробиотици
01 Февр.
Rosi Stoyanova
Пробиотиците са клас добри бактерии, които подпомагат храносмилателните процеси. Основни симптоми при недостиг на пробиотици и източници на тях.
Витамин В6Витамин В6
27 Януари
2
Rosi Trifonova
Витамин В6 е известен още и като Пиридоксин. Той е част от В-комплексът и е водноразтворим витамин. Информация за витамин B6, ползи, дефицит и предозиране с витамин B6.
Витамин U (S-метилметионин)Витамин U (S-метилметионин)Витамин U, известен още като S- метилметионин, е още един от не толкова добре познатите витамини, но с много ценно действие. Витамин U е важен за стомаха. Източниците на витамин U са храни с растителен произход и. . .
Витамин В13 (оротова киселина)Витамин В13 (оротова киселина)Оротовата киселина или Витамин В13 е витаминоподобно съединение. Оротовата киселина участва в метаболитните процеси на протеините. Свойства и недостиг на витамин B13. Хранителни източници на витамин В13
Лутеин - какво трябва да знаемЛутеин - какво трябва да знаемЛутеинът се съдържа в някои зелени храни, но за какво служи той на човешкото тяло? Това е въпросът, чийто отговор ще осветли ползите от лутеина.
Бета КаротинБета Каротин
22 Май
5
Admin
Бета каротинът е може би най-добре познатият от приблизително 50-те известни каротеноиди. Функции на бета каротин, източници и свойства на бета каротин.
Витамин UВитамин UСпоред учените витамин U несправедливо тъне в безизвестност, имайки предвид неговите многобройни ползи при борбата с най-различни оплаквания. Витамин U се смята за силен враг на язвата на стомаха.