Витамин U
Витамини

Витамин U

1

Според учените витамин U несправедливо тъне в безизвестност, имайки предвид неговите многобройни ползи при борбата с най-различни оплаквания. Витамин U се смята за силен враг на язвата на стомаха.

1

Витамини

Информация за витамините, тяхното приложение, функции и храните, в които се намират. Витамини необходимо за човешкото тяло.
Витамини - Витамин B12Витамини

Витамин B12

27.09.20152

Витамин В12 е един от най-спорните членове на семейството на В-комплекс витамините. Функции и дефицит на витамин B12. Източници на витамин B12.

Витамини - ХлорофилВитамини

Хлорофил

24.07.2015

За първи път хлофорилът започва да се използва с медицинска цел в средата на изминалия век. Хлофорилът изпълнява две много важни функции – подобрява кръвообращението и повишава хемоглобина.

Витамини - БиофлавоноидиВитамини

Биофлавоноиди

22.07.2015

Биофлавоноидите предпазват от тромбоза, язва, подобряват еластичността на кръвоносните съдове, което е своеобразна профилактика срещу инсулт. Биофлавоноидите са изкючително важни за здравето и имунната система

Витамини - ПробиотициВитамини

Пробиотици

21.07.2015

Пробиотиците са клас добри бактерии, които подпомагат храносмилателните процеси, подобряват и оздравяват вътрешния микробен баланс. Основните симптоми при недостиг на пробиотици в тялото се изразяват в храносмилателни проблеми

Витамини - КверцетинВитамини

Кверцетин

20.07.2015

Кверцетинът принадлежи към огромна група хранителни вещества, които са известни под общото наименование биофлавоноиди, притежаващи мощни антиоксидантни свойства. Най-добрите източници на кверцетин са ябълки, ягоди, череши, кайсии, лук

Витамини - Никотинова киселинаВитамини

Никотинова киселина

04.03.2015

Сред месните продукти източник на никотинова киселина са черният дроб, бялото птиче месо, еленското, бъбреците и др. Никотиновата киселина или Витамин B3/ниацин се набавя от риба и морски дарове. Дневната доза никотинова киселина за възрастни е на 13-19 м

Витамини - Аскорбинова киселинаВитамини

Аскорбинова киселина

04.03.2015

Аскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин. Аскорбинова киселина в естествен вид се съдържа в много продукти като цитрусови плодове. Аскорбиновата киселина не се натрупва в организма

Витамини - Фолиева киселинаВитамини

Фолиева киселина

19.03.2014

Фолиевата киселина, наричана още фолат е известна с голямото си значение при бременност. Фолатите предпазват от развитието на остеопороза. Фолиева киселина има най-вече в черния дроб.

Витамини - Витамин B-комплексВитамини

Витамин B-комплекс

19.03.2014

Информация за витамин B комплекс. За какво е полезен витамин B комплекс и кои витамини влизат в него. Дефицит на витамин B комплекс. Витамин B комплекс е незаменима съставка в нашия живот.

Витамини - Витамин ЕВитамини

Витамин Е

19.03.2014

Ниските нива на витамин Е са свързани с проблеми на храносмилателната система, когато хранителните вещества се абсорбират слабо от храносмилателния тракт. Дефицит на Витамин Е.

Витамини - Лутеин и зеаксантинВитамини

Лутеин и зеаксантин

19.03.2014

Лутеин и зеаксантин са два от най-обилно приеманите каротеноиди. Те са полезни за здравето на очите и имат антиоксидантна дейност.