gotvach.bg»Статии»Витамини
Витамини

Витамини

Информация за витамините, тяхното приложение, функции и храните, в които се намират. Витамини необходимо за човешкото тяло.
КверцетинВитаминиКверцетин
28 Септ.
Rosi Stoyanova
Никотинова киселинаВитаминиНикотинова киселина
20 Септ.
Кристина Черникова
БиофлавоноидиВитаминиБиофлавоноиди
21 Август
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ХлорофилХлорофил
18 Август
Rosi Stoyanova
За първи път хлофорилът започва да се използва с медицинска цел в средата на изминалия век. Хлофорилът изпълнява две много важни функции – подобрява кръвообращението и повишава хемоглобина.
Витамин CВитамин C
14 Юли
1
Admin
Витамин C, наричан също аскорбинова киселина, има предимно защитна роля в организма. Витамин C - ползи, свойства и източници на витамин C.
Витамин B8 (Инозитол)Витамин B8 (Инозитол)Витамин B8, известен още като инозит или инозитол е витамин от групата B. Витамин В8 се синтезира в организма, но в недостатъчно количество.
Видове флавоноидиВидове флавоноидиИма група вещества освен витамините и минералите, които са много по-важни за нас като антиоксиданти или ензимни регулатори - флавоноидите. Шампион по съдържание на растителни флавоноиди е чесънът.
Витамин DВитамин D
17 Юни
Admin
Дефицитът на витамин D води до намалена абсорбция на калций и фосфор, което се проявява като рахит. Източници на витамин D и функции на този витамин. Сьомгата е добър източник на витамин D.
Витамин ЕВитамин Е
08 Юни
1
Admin
Витамин Е е семейство от мастноразтворимите витамини. Приемът на добавки с витамин Е заздравява увредената кожа, заздравява косата и балансира хормоните. Ползи от приема на витамин E и вреди от дефицита му.
Фолиева киселинаФолиева киселинаФолиевата киселина, наричана още фолат, е известна с голямото си значение при бременност. Фолиевата киселина има най-много в телешкия черен дроб. Ползи и източници на фолиевата киселин
Кои витамини са мастноразтворимиКои витамини са мастноразтворими
22 Май
Витамините се делят на две групи: витамини, разтворими във вода (B-комплекс и С), и мастноразтворими витамини (A, D, E, F и K). Ето кои са мастноразтворимите витамини, техните източници и свойства
Аскорбинова киселинаАскорбинова киселинаАскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин. Източници на аскорбинова киселина. Ползи от аскорбиновата киселина
ПробиотициПробиотици
01 Февр.
Rosi Stoyanova
Пробиотиците са клас добри бактерии, които подпомагат храносмилателните процеси. Основни симптоми при недостиг на пробиотици и източници на тях.
Витамин В6Витамин В6
27 Януари
2
Rosi Trifonova
Витамин В6 е известен още и като Пиридоксин. Той е част от В-комплексът и е водноразтворим витамин. Информация за витамин B6, ползи, дефицит и предозиране с витамин B6.
Витамин U (S-метилметионин)Витамин U (S-метилметионин)Витамин U, известен още като S- метилметионин, е още един от не толкова добре познатите витамини, но с много ценно действие. Витамин U е важен за стомаха. Източниците на витамин U са храни с растителен произход и. . .