Витамин UВитаминиВитамин U
02 Дек.
Кристина Черникова
ХлорофилВитаминиХлорофил
24 Юли
Росица Стоянова

Витамини

Информация за витамините, тяхното приложение, функции и храните, в които се намират. Витамини необходимо за човешкото тяло.
Биофлавоноиди
Биофлавоноиди
Биофлавоноидите предпазват от тромбоза, язва, подобряват еластичността на кръвоносните съдове, което е своеобразна профилактика срещу инсулт. ...
Пробиотици
Пробиотици
Пробиотиците са клас добри бактерии, които подпомагат храносмилателните процеси, подобряват и оздравяват вътрешния микробен баланс. Основните симптоми при ...
Кверцетин
Кверцетин
Кверцетинът принадлежи към огромна група хранителни вещества, които са известни под общото наименование биофлавоноиди, притежаващи мощни антиоксидантни ...
Никотинова киселина
Никотинова киселина
Сред месните продукти източник на никотинова киселина са черният дроб, бялото птиче месо, еленското, бъбреците и др. Никотиновата киселина или Витамин ...
Аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина
Аскорбинова киселина, позната още като витамин С и L-аскорбинова киселина, е водно разтворим витамин. Аскорбинова киселина в естествен вид се съдържа в ...
Фолиева киселина
Фолиева киселина
Фолиевата киселина, наричана още фолат е известна с голямото си значение при бременност. Фолатите предпазват от развитието на остеопороза. Фолиева киселина ...
Витамин B-комплекс
Витамин B-комплекс
Информация за витамин B комплекс. За какво е полезен витамин B комплекс и кои витамини влизат в него. Дефицит на витамин B комплекс. Витамин B комплекс е ...
Витамин Е
Витамин Е
19 Март
1
Ниските нива на витамин Е са свързани с проблеми на храносмилателната система, когато хранителните вещества се абсорбират слабо от храносмилателния тракт. ...
Лутеин и зеаксантин
Лутеин и зеаксантин
19 Март
Лутеин и зеаксантин са два от най-обилно приеманите каротеноиди. Те са полезни за здравето на очите и имат антиоксидантна дейност.
Ненаситени мазнини
Ненаситени мазнини
Ненаситените мазнини унищожават лошия холестерол и са жизненоважни за здравето. Ненаситените мазнини биват мононенаситени и полиненаситени. Източници на ...