gotvach.bg»Статии»Минерали
Минерали

Минерали

Минерали с информация за тях и тяхното приложение. Видове минерали . Всички минерали.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КазеинКазеинКазеинът е главният белтък в млякото на всички млекопитаещи. Казеин е пълноценен, висококачествен, бавноусвоим протеин, който доставя на ораганизма достатъчни количества от всички незаменими аминокиселини.
ФлавоноидиФлавоноиди
15 Юни
Admin
Флавоноидите помагат в лечението на диабет, макулна дегенерация, хемороиди, астма. В групата на флавоноидите влизат флавоноли, дихидрофлавоноли, флавони, изофлавони, антоцианини и антоцианиди.
ЙодЙод
14 Юни
1
Admin
Йодът играе важна роля в превенцията и лечението на гуша, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, спонтанни аборти. Дефицит на йод и храни съдържащи йод. Свойства на йод и кога да приемате йод
КалийКалий
03 Февр.
1
Admin
Калият е от особено важно значение за регулиране дейността на мускулите и нервите. Калий се съдържа в естествен вид в голямо разнообразие от храни.
КалцийКалций
01 Февр.
7
Admin
Калцият е един от най-изобилстващите минерали в човешкото тяло. Калцият е известен най-вече със своята роля в поддържането на здравината и плътността на костите.
МанганМанган
01 Февр.
2
Admin
Манганът е минерал, който участва в много ензимни системи в организма. Манганът играе важна роля при лечението редица заболявания.
ЛикопенЛикопен
01 Февр.
Admin
Ликопенът играе важна роля в превенцията или лечението редица болести. Вижте какво е ликопен и кои храни се съдържа ликопен.
МагнезийМагнезий
31 Януари
10
Admin
Магнезият се съдържа най-вече в костите на човешкото тяло и в мускулите. Магнезиевият дефицит води до омекване и отслабване на костите. Източници и храни с магнезий.
СеленСелен
20 Юни
9
Admin
Знаете ли, че минерала селен предотвратява стреса, помага на щитовидната жлеза и е полезен при предотвратяването на ракови заболявания. Функции и дефицит на селен.
ФосфорФосфор
19 Юни
2
Rosi Trifonova
Фосфорът е минерал и важен елемент за развитието на костите и меките тъкани. Дефицит на фосфор, предозиране с фосфор и приложение на фосфор.
ЦинкЦинк
19 Юни
1
Admin
Цинкът е необходим микроминерал в храната на дневна база. Цинк - функции и свойства. Източници и ползи от цинка.
Свободни радикалиСвободни радикали
20 Септ.
Rosi Stoyanova
В последните години все повече се говори за изключително вредното действие, което свободните радикали оказват върху човешкото тяло.