Gotvach.bg»Статии»Минерали
Минерали

Минерали

Минерали с информация за тях и тяхното приложение. Видове минерали . Всички минерали.
КобалтМинералиКобалт
04 Юли
Rosi Trifonova
ХромМинералиХром
10 Март
3
Admin
ФитостеролиМинералиФитостероли
16 Февр.
Rosi Stoyanova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ФитонцидиФитонциди
30 Ноем.
Фитонцидите са високоактивни растителни вещества, които имат потискат растежа на бактерии и вируси. Фитонцдите имат противомикробна и антибактериална способност. Фитонцидите се съдържат в растения като чесън,
ФитонутриентиФитонутриенти
30 Ноем.
Фитонутриентите представляват широка гама от растителни съединения. Фитонутриентите са ценни съюзници в борбата със сериозни заболявания. Източници на фитонутриенти.
КаротеноидиКаротеноиди
02 Ноем.
Каротеноидите помагат в борбата с рака и се използват против стареене. Каротеноидите са мощен антиоксидант, защитават клетките oт свободните радикали. Каротеноиди - бета и алфа каротин.
Свободни РадикалиСвободни Радикали
21 Май
В нормално състояние свободните радикали присъстват във всеки един човекте радикали оказват върху човешкото тяло. Вреди от свободни радикали.
ВъглехидратиВъглехидрати
13 Май
4
Въглехидратите са органични вещества, които изпълняват важни биологични функции в живите организми. Към тях спадат глюкозата, фруктозата, захарозата, нишестето, целулозата и др.
ОксалатиОксалати
10 Май
1
Оксалатите представляват отпаден продукт, който се отделя в черния дроб при преработката на белтъците. Оксалатите са опасни за организма. Оксалатите образуват оксалатни камъни в бъбреците и други части на тялото.
ГлутенГлутен
26 Април
Глутен е протеин, съставен от белтъците глиадин и глутенин. Глутен се съдържа в житни култури – пшеница, ръж, ечемик, овес и др. , някои подправки и сосове. Глутенова непоносимост. Безглутенова диета
Диетични ФибриДиетични Фибри
26 Април
Диетичните фибри намаляват холестерола, нормализират кръвната захар и насърчават редовността на червата. Категории диетични фибри: Целулоза, Клей, Пектини, Лигнин. Храни с диетични фибри.
Шест признака, че не приемате достатъчно калийШест признака, че не приемате достатъчно калий
12 Април
Повечето хора приемат само половината от нужната дневна доза калий. Дефицитът на калий може да бъде смъртоносен. Яденето на повече плодове и зеленчуци, богати на калий, може да ви накара да се чувствате по-жизнени
ЖелязоЖелязо
26 Март
2
Желязото е от жизненоважно за здравето. Хранителното желязо се извлича от хемоглобина миоглобин. Дефицит и липса на желязо. Източници на желязо и ползи.
Епикатехин - всичко важно за флавоноидаЕпикатехин - всичко важно за флавоноида
01 Окт.
Епикатехинът е флавоноид, който също така е и антиоксидант. Епикатехинът помага за подобряването на инсулиновата чувствителност, помага за регулиране нивата на кръвната захар
СилицийСилиций
28 Юли
1
Силицият е вторият най-често срещан елемент на планетата след кислорода. Силиций е изключително важен за организма минерал, който присъства в човешкото тяло основно под формата на силанат и силициева киселина.