Минерали

Минерали

Минерали с информация за тях и тяхното приложение. Видове минерали . Всички минерали.
СилицийМинералиСилиций
28 Юли
1
Rosi Stoyanova
КазеинМинералиКазеин
21 Юни
Rosi Trifonova
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ФлавоноидиФлавоноиди
15 Юни
Флавоноидите помагат в лечението на диабет, макулна дегенерация, хемороиди, астма. В групата на флавоноидите влизат флавоноли, дихидрофлавоноли, флавони, изофлавони, антоцианини и антоцианиди.
ЙодЙод
14 Юни
1
Йодът играе важна роля в превенцията и лечението на гуша, хипертиреоидизъм, хипотиреоидизъм, спонтанни аборти. Дефицит на йод и храни съдържащи йод. Свойства на йод и кога да приемате йод
Дефицит и прием на желязоДефицит и прием на желязо
14 Април
30 процента от населението страда от липса на желязо, твърди проучване. Симптоми при липса на желязо. Прием и препоръчителна дневна доза на желязо.
КалийКалий
03 Февр.
1
Калият е от особено важно значение за регулиране дейността на мускулите и нервите. Калий се съдържа в естествен вид в голямо разнообразие от храни.
КалцийКалций
01 Февр.
7
Калцият е един от най-изобилстващите минерали в човешкото тяло. Калцият е известен най-вече със своята роля в поддържането на здравината и плътността на костите.
МанганМанган
01 Февр.
2
Манганът е минерал, който участва в много ензимни системи в организма. Манганът играе важна роля при лечението редица заболявания.
ЛикопенЛикопен
01 Февр.
Ликопенът играе важна роля в превенцията или лечението редица болести. Вижте какво е ликопен и кои храни се съдържа ликопен.
МагнезийМагнезий
31 Януари
10
Магнезият се съдържа най-вече в костите на човешкото тяло и в мускулите. Магнезиевият дефицит води до омекване и отслабване на костите.
СеленСелен
20 Юни
9
Селенът предотвратява стреса, помага на щитовидната жлеза и е полезен при много заболявания. Селенът е микроминерал, който е необходимо да се приема чрез храната всекидневно.
ФосфорФосфор
19 Юни
2
Фосфорът е минерал и важен елемент за развитието на костите и меките тъкани. Дефицит на фосфор, предозиране с фосфор и приложение на фосфор.
ЦинкЦинк
19 Юни
1
Цинкът е необходим микроминерал в храната на дневна база. Цинкът е важен регулатор на множество генетични дейности.
ФлуорФлуор
16 Февр.
Флуорът е микроелемент, който е тясно свързан със здравето на зъбите и костите. Флуорът влияе върху дентина и емайла на зъбите и се смята, че в правилно определени дози, притежава голямо значение за предотвратяване на кариесите.