Цистин
Аминокиселини

Цистин

Цистинът представлява сяросъдържаща аминокиселина, която е отговорна за здравината на съединителната тъкан, кожата, косата и нотките. Допълнителният прием на цистин може да има нежелани последици за хората, които страдат от диабет.

1

Аминокиселини

Аминокиселините с информация за тях и тяхното приложение. Най-известните аминокиселини. Всичко за аминокиселините.
Аминокиселини - ГлутатионАминокиселини

Глутатион

09.02.2015

Глутатионът е вид протеин, който човешкото тяло синтезира от три аминокиселини – цистеин, глицин и глутаминова киселина. Глутатионът обезврежда директно реактивните форми на кислорода, добре познати като свободни радикали. Аспержите са най-добрият източни

Аминокиселини - ЦистеинАминокиселини

Цистеин

19.03.2014

Полезна информация за цистеин. Функции на цистеина - антиоксидантна дейност, детоксификация, елиминиране на слузта. Цистеинът се произвежда от метионин. Цистеин и глутатион.

Аминокиселини - Омега-3 мастни киселиниАминокиселини

Омега-3 мастни киселини

19.03.2014

Омега 3 са здравословни мазнини, които помагат за предотвратяването на редица здравословни заболявания. Ползи от омега 3 мастни киселини, източници на омега 3 мастни киселини.

Аминокиселини - Омега-6 мастни киселиниАминокиселини

Омега-6 мастни киселини

19.03.2014

Омега-6 мастни киселини са незаменими мастни киселини. Омега-6 мастни киселини са необходими за човешкото здраве. Омега-6 мастни киселини се набават само чрез храната.

Аминокиселини - L-карнитинАминокиселини

L-карнитин

19.03.2014

Карнитинът или L-картнитинът представлява аминокиселина, която човешкото тяло произвежда от аминокиселината лизин. Карнитинът е ценна добавка в старанията за отслабване. Ползи и източници от карнитин.

Аминокиселини - Аспарагинова киселинаАминокиселини

Аспарагинова киселина

19.03.2014

Аспарагиновата киселина представлява заменима аминокиселина, която изпълнява редица функции в организма. Аспарагиновата киселина е необходима за поддържане на равновесието в централна нервна система.

Аминокиселини - БелтъциАминокиселини

Белтъци

14.03.2014

Белтъците са един от основните градивните компоненти на всички живи клетки. Аминокиселините на хранителните белтъци се разделят на две големи групи.

Аминокиселини - Липоева киселинаАминокиселини

Липоева киселина

14.03.2014

Липоевата киселина е класифицирана като антиоксидант и защитава клетките от нанесените от кислорода щети. Разстенията с концентрация на хлоропласти съдържат липоева киселина. Функции и ползи.

Аминокиселини - ТриптофанАминокиселини

Триптофан

14.03.2014

Триптофанът е една от десетте съществени аминокиселини, от които тялото се нуждае. Триптофанът предотвратява дефицита на ниацин и повишава нивата на серотонин. Липсата води до пелагра.

Аминокиселини - ГлутаминАминокиселини

Глутамин

14.03.2014

Глутаминът е аминокиселина, синтезирана от друга аминокиселина - глутамат. Дефицит и приемане на глутамин. Ползи на глутамина. Използва се в лечението на алкохолизъм, спин, тежки изгаряния.

Аминокиселини - КератинАминокиселини

Кератин

12.03.2014

Кератинът представлява много силен протеин, който е основна съставна част на косата, кожата, ноктите и зъбите. кератинът е твърд или мек. Кератинът се използва широко в козметиката.