gotvach.bg»Статии»Аминокиселини
Аминокиселини

Аминокиселини

Аминокиселините с информация за тях и тяхното приложение. Най-известните аминокиселини . Всичко за аминокиселините.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Аспарагинова киселинаАспарагинова киселина
12 Дек.
Rosi Stoyanova
Аспарагиновата киселина представлява заменима аминокиселина, която изпълнява редица функции в организма. Аспарагиновата киселина е необходима за поддържане на равновесието в централна нервна система.
Омега-3 мастни киселиниОмега-3 мастни киселини
15 Юли
Admin
Омега-3 са здравословни мазнини, които помагат за предотвратяването на редица здравословни заболявания. Ползи от омега-3 мастни киселини, източници на омега -3 мастни киселини.
Ерукова киселинаЕрукова киселинаЕруковата киселина е мононенаситена омега-9 мастна киселина, която присъства под формата на триглицериди в богатите на масло семена на растения от семейство Кръстоцветни (Brassicaceae)
ЦистеинЦистеин
11 Май
Admin
Полезна информация за цистеин. Функции на цистеина - антиоксидантна дейност, детоксификация, елиминиране на слузта. Цистеинът се произвежда от метионин. Цистеин и глутатион.
ЦистинЦистинЦистинът е сяросъдържаща аминокиселина, която е отговорна за здравината на съединителната тъкан, кожата, косата и нотките. Допълнителният прием на цистин. Ползи от аминокиселината цистин
Омега-6 мастни киселиниОмега-6 мастни киселиниОмега-6 мастни киселини са незаменими мастни киселини. Омега-6 мастни киселини са необходими за човешкото здраве. Омега-6 мастни киселини се набават само чрез храната.
L-карнитинL-карнитин
19 Март
Rosi Stoyanova
Карнитинът или L-картнитинът представлява аминокиселина, която човешкото тяло произвежда от аминокиселината лизин. Карнитинът е ценна добавка в старанията за отслабване. Ползи и източници от карнитин.
БелтъциБелтъци
14 Март
Rosi Trifonova
Белтъците са един от основните градивните компоненти на всички живи клетки. Аминокиселините на хранителните белтъци се разделят на две големи групи.
Липоева киселинаЛипоева киселина
14 Март
Admin
Липоевата киселина е класифицирана като антиоксидант и защитава клетките от нанесените от кислорода щети. Разстенията с концентрация на хлоропласти съдържат липоева киселина. Функции и ползи.
ГлутаминГлутамин
14 Март
Admin
Глутаминът е аминокиселина, синтезирана от друга аминокиселина - глутамат. Дефицит и приемане на глутамин. Ползи на глутамина. Използва се в лечението на алкохолизъм, спин, тежки изгаряния.
КератинКератин
12 Март
Rosi Stoyanova
Кератинът представлява много силен протеин, който е основна съставна част на косата, кожата, ноктите и зъбите. кератинът е твърд или мек. Кератинът се използва широко в козметиката.
ГлицинГлицин
12 Март
Rosi Stoyanova
Глицинът представлява неесенциална аминокиселина, която участва в състава на белтъците. Глицинът е най-малката аминокиселина, но за сметка на това е една от най-съществените аминокиселини, произвеждани от организма. Източници на глицин.