Gotvach.bg»Статии»Аминокиселини
Аминокиселини

Аминокиселини

Аминокиселините с информация за тях и тяхното приложение. Най-известните аминокиселини . Всичко за аминокиселините.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
КератинКератин
17 Май
Кератинът представлява много силен протеин, който е основна съставна част на косата, кожата, ноктите и зъбите. кератинът е твърд или мек. Кератинът се използва широко в козметиката.
ПептидиПептиди
28 Април
Пептидите са органични вещества, образувани от аминокиселинни вериги. Какво е пептид? Видове пептиди и класификация. Олигопептиди и загуба на тегло. Пептидите в спорта.
ГлутаминГлутамин
07 Април
Глутаминът е аминокиселина, синтезирана от друга аминокиселина - глутамат. Дефицит и приемане на глутамин. Ползи на глутамина. Използва се в лечението на алкохолизъм, спин, тежки изгаряния.
БетаинБетаин
20 Март
Какво знаем и трябва да научим за бетаина? Действието на бетаина в организма. Значението на бетаина за жизнените процеси в тялото. Храни, източници на бетаин
БелтъциБелтъци
20 Март
Белтъците са един от основните градивните компоненти на всички живи клетки. Аминокиселините на хранителните белтъци се разделят на две големи групи. Източници на белтъци. Дефицит на белтъчини.
Липоева киселинаЛипоева киселина
25 Януари
Липоевата киселина е класифицирана като антиоксидант и защитава клетките от нанесените от кислорода щети. Разстенията с концентрация на хлоропласти съдържат липоева киселина.
L-карнитинL-карнитин
15 Януари
Карнитинът или L-картнитинът представлява аминокиселина, която човешкото тяло произвежда от аминокиселината лизин. Карнитинът е ценна добавка в старанията за отслабване. Ползи и източници от карнитин.
ЛевцинЛевцин
12 Дек.
Левцинът е есенциална аминокиселина, която носи редица ползи за здравето. Левцинът превъзхожда останалите аминокиселини по предизвикването на инсулинова реакция. Ползи от левцин.
МетионинМетионин
22 Ноем.
Метионинът е есенциална аминокиселина. Метионинът участва в състава на редица ензими и протеини, както и в синтеза на ДНК и РНК. Ползи от метионин. Прием и дневна доза метионин. Храни с метионин
Ползи от аминокиселината изолевцинПолзи от аминокиселината изолевцин
12 Ноем.
Химични свойства на аминокиселината изолевцин. Защо да приемате изолевцин. Противопоказания за прием на изолевцин. Храни, богати на изолевцин
ИзолевцинИзолевцин
07 Ноем.
Изолевцинът представлява незаменима аминокиселина, която заедно с валина и левцина образува групата ВСАА. Изолевцинът участва в образуването на хемоглобина и регулира нивата на кръвната захар. Източници на изолевцин.
ФенилаланинФенилаланин
03 Ноем.
1
Фенилаланинът представлява есенциална аминокиселина. Фенилаланинът е един от основните невротрансмитери. Фенилаланинът се използва за лечение на депресия, мускулни спазми, високо кръвно налягане, затлъстяване