Когато сте на път, студените сандвичи са лесно за приготвяне и вкусно средство за подсилване. Едни от най-вкусните и леки студени сандвичи са френските сандвичи с кашкавал.
Необходими продукти: 8 филийки хляб, 120 грама масло, 100 грама кашкавал, черен пипер и сол на вкус, 1 супена лъжица сметана, щипка захар.
Солта и захарта се добавят към сметаната заедно с черния пипер и се разбъркват. Кашкавалът се настъргва и се смесва с омекналото масло.
Добавя се сметаната и се разбърква. Тази смес се намазва върху сандвичите. За из път можете да сложите сместа за намазване в кутия и с нея да намажете филийките, когато спрете за малко.
Друг вид смес за намазване е с шунка. Тя също може да бъде сложена в кутийка и след това използвана за намазване по време на спирка при пътуването.
Необходими продукти: десетина филийки хляб, 100 грама масло, 100 грама шунка, 1 супена лъжица сметана, 1 чаена лъжичка горчица, нарязани на ситно магданоз и копър. Шунката се нарязва на ситно и се смесва с маслото. Добавя се сметаната, горчицата и зелените подправки.
Вкусни студени сандвичи се приготвят със сирене.
Необходими продукти: десетина филийки хляб, 300 грама сирене, 150 грама масло, 3 скилидки чесън, връзка копър, черен пипер на вкус.
Сиренето се нарязва на парченца и се залива с вряла вода, оставя се да престои десет минути. Прежда се и се оставя да се отцеди върху решетка.
Маслото се оставя да омекне, добавя се ситно нарязаният чесън, ситно нарязаният копър и черният пипер. Половината филийки се намазват със зеленото масло, върху тях се разпределят парченца сирене и се похлупват с другите филийки.
Любителите на морски дарове ще харесат студените сандвичи с рачешки рулца.
Необходими продукти: десетина филийки хляб, 20 рачешки ролца, 100 грама масло, 100 грама сирене, зелен лук.
Маслото се смесва със сиренето, докато не се превърне в еднородна маса. Смесва се със ситно нарязания зелен лук. Половината филийки се намазват с тази смес и върху тях се разпределят по четири половинки от рачешки ролца. Похлупват се с останалите филийки.
Вкусни и удобни за из път са италианските селски сандвичи. Необходими продукти: десетина филийки хляб, масло за намазване, 5 парченца тънко нарязана шунка, 5 репички, 3 супени лъжици заквасена сметана.
Репичките се почистват, измиват се и се нарязват на кръгчета. Хлябът се намазва масло, смесено със сметана. Върху всяка филийка се слага резен шунка и отгоре се подреждат кръгчета репички. Похлупва се с друга филийка. Вегетарианците могат да заменят шунката с кашкавал или топени сиренца.
Коментари