За всички онези от вас, на които им е дошло до гуша от полуготовите сандвичи, с които често ви се налага да обядвате на работното място, тук ще предложим 5 идеи за домашно приготвени сандвичи, които можете да вземете с вас за обяд на работа.
1. Сандвич от черен хляб с песто, маслини, сирене и чери доматки
Със сигурност е по-добре сами да си приготвите пестото, ако разполагате с пресен босилек, защото то става много лесно. Тъй като ще се храните в офиса обаче, не ви препоръчваме да добавяте чесън към него, освен ако не целите колегите да ви отбягват. Всичко останало е ясно - нарязани маслини без костилка, сирене (ако не сте добавили към пестото, защото някои рецепти го изискват) и сезонни чери доматчета.
2. Класически сандвич с шунка, сирене фета и маруля
Тук естествено можете да замените сиренето фета с нашенското крема сирене, но по-важното е, че можете да замените марулята с листа айсберг. Те са по-издръжливи, докато след като се измият (което е задължително), листата на марулята ще загубят свежия си вид.
3. Сандвич с яйце, маслини, сирене и прясна чушка
Не всеки човек държи непременно в сандвича му да присъства и някаква "мръвка", а добавянето към него на нарязано на кръгчета сварено яйце би ви набавило достатъчно протеини. Много важно е обаче да не си приготвяте подобен сандвич, ако навън или в офиса ви е прекалено горещо, защото яйцата, макар и сварени, не са от най-трайните продукти. За да е по-свеж сандвичът за обяд, освен маслини и сирене добавете към него и нарязана на кръгчета прясна чушка.
4. Пикантен сандвич с луканка, кашкавал, кисели краставички и 1 люто чушле
Също класическа рецепта, особено ако разполагате с домашни кисели краставички. Намажете филийките с масло, добавете кашквала, луканката, нарязаните кисели краставички и по желание ситно нарязано мариновано люто чушле. Знаем си, че ние, българите, от люто не се плашим. А чушлето, така или иначе, си е по желание.
5. Сандвич с домат, сирене за мазане, яйце и рукола
Намажете филийките със сиренето, добавете към тях обелен и нарязан на кръгчета домат и сварено яйце, а после поръсете с рукола. Лесно, вкусно, здравословно, а и икономично!
Коментари