Сиренето е несъмнено най-известният и широко разпространен млечен продукт. То е изключително полезно, а вкусовите му качества го превръщат в един от най-използваните млечни продукти в кулинарията.
Разновидностите на сиренето са изключително много, като те варират според подправките, вкуса, времето за ферментация и др. Един от най-популярните видове сирена е моцарелата.
Тя носи своите корени от красивата Италия, като след настъпването на 21 век става широко разпространен продукт и в страни по целия свят. Моцарелата е вид сирене, което се произвежда с краве или биволско мляко.
Моцарелата играе централна фигура в редица ястия, като най-основно се използва като завършек към салати. Освен това обаче, все по-популярни стават вкусните сандвичи с моцарела, които носят италиански фин привкус. Ето няколко чудесни идеи за приготвяне на сандвич с моцарела:
Класически сандвич с моцарела и домати
Класическата комбинация между домати и моцарела може да бъде приложена и в направата на страхотен свеж сандвич. За целта са ви необходими ръжен хляб, домати, маруля и моцарела. Разрязвате хлебчето на две, нарежете първо марулята, след нея сложете нарязаното сирене и накрая домата.
Чеснов сандвич с моцарела и чедър
Съчетанието между няколко типа сирена е идеално предложение, когато искате да постигнете наситен вкус. За да си приготвите вкусен чеснов сандвич, ви трябват багети, моцарела, масло, чесън, майонеза и сирене чедър.
Разрязвате багетите и ги намазвате с омекналото масло. В купа смествате скилидките чесън с моцарелата и чедъра, след което добавяте майонезата и започвате да разбърквате. Готовата смес слагате върху багетите и запичате готовите сандвичи във фурна.
Сандвич с колбас и моцарела
Моцарелата си партнира страхотно с всякакви колбаси, което прави сандвича с комбинация между тях идеалното предложение за бърза закуска. За рецептата ви трябва обикновен хляб, луканков салам или друг вид колбас, моцарела, масло, домати, кашкавал и шарена сол.
Първо намазвате филийките с масло, след което ги поръсвате с шарена сол и нареждате доматите, нарязани на колелца. Отгоре поставяте луканковия салам и моцарелата. На финала добавяте настъргания кашкавал и поставяте готовите филийки в загрята фурна.
Ако искате да си приготвите и други вкусотии с моцарела, вижте нашите идеи за:
Коментари