Няколко вида студени предястия ще раздвижат вечерята ви, а и ще улеснят вас с това, че няма да бъде необходимо да ги притопляте и да се притеснявате, че може да не ги сервирате с подходящата температура.
Ето нашите предложения:
1. Палачинкова торта
2. Пълнени яйца
Палачинкова торта
Палачинковата торта изисква малко повече време и е доста хранителна, но става наистина много вкусна. Единственото условие е да изберете хубави продукти и да не ползвате прекалено кисели съставки. Какво ви е необходимо:
За палачинките:
2 яйца, 400 мл прясно мляко, ½ ч.л сода, сол, брашно, олио;
За плънката: майонеза, лютеница, кисели или пресни краставички, варени яйца, масло, маслини, шунка или друг вид колбас, кашкавал, топено сирене
Начин на приготвяне:
Правите си смес за палачинки, като смесвате всички продукти и прибавяте брашно до получаването на смес с гъстотата на боза. Следва да изпържите палачинките и ги оставете леко да се охладят преди да пристъпите към подреждане на вкусната торта.
След това започвате да редите палачинка и някаква смес - лютеница с нарязани краставички, следва палачинка и майонеза с маслини, следва друг ред, който намазвате с масло или друг вид мазнина.
След това подреждате шунка или друг колбас, следваща палачинка, топено сирене и т.н. можете да развихрите въображението си и да наредите тортата от палачинки, като сложите между тях, каквото ви харесва.
Най-отгоре завършвате с палачинка и настърган кашкавал, а отстрани на тортата намазвате с малко майонеза. След това при сервиране се нарязва на парчета като торта.
Пълнени яйца
Необходими продукти:
яйца, майонеза, сардини от консерва, 1 с.л лимонов сок, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сварявате хубаво яйцата и ги оставяте да изстинат. След това ги обелвате и разрязвате на 2 – изваждате внимателно жълтъците.
В купа намачквате жълтъка и сардините, добавяте майонезата, сол и пипер на вкус, лимоновия сок. Разбърквате сместа, след което пълните половинките от белтъка със сместа.
Броят на яйцата и количеството на останалите продукти зависят от това за колко човека ще приготвяте предястието.
Коментари