Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рогче-хапкаРогче-хапка
07 Юни
В купа слагаме маята заедно със солта и захарта. Разбъркваме и оставяме да се разтопят. Прибавяме олиото и единия белтък (жълтъка го оставяме за намазване накрая). Загряваме прясното мляко и водата. Сипваме ги при маята...
Истинско брауниИстинско брауни
09 Окт.
На водна баня се разтапят маслото с шоколада. Ароматизират се с ванилията. След като се получи гладка и хомогенна смес, се маха от котлона и се оставя да поизстине за 2-3 мин. Добавят се постепенно и при постоянно разбъркване...
Гурме ПилеГурме Пиле
28 Февр.
Нарязваме на ситно лука, червения и зеления пипер и смачкваме чесъна. Запържваме ги в зехтина до омекване за около 5 минутки. Нарязваме си пилешкото напречно на тънки ивици и го прибавяме към лука. Като се позапържи...
Гурме салатаГурме салата
29 Януари
От телешкото се оформят тънки резени. Накиснете месото във виното за няколко часа - най-добре от предния ден. След това го отцедете и го изпечете на добре намазнена плоча, като накрая го овкусите със сол и черен пипер....
Истинско домашно маслоИстинско домашно масло
10 Дек.
Откога не сте опитвали истинско краве масло? Вкъщи всяка седмица ни доставят по 5 л прясно мляко от малка ферма. Имам един домашен способ за добиване на краве масло и сега ще ви го споделя....
Истинско шоколадово суфлеИстинско шоколадово суфле
06 Ноем.
Всъщност то си е суфле като всички други - на базата на разбити на сняг белтъци и стои пухкаво и въздушно, както трябва да е едно истинско суфле....
Истинско индийско пуриИстинско индийско пури
29 Юни
1
В купа се сипва брашното солта и захарта, отгоре се изсипва горещото олио и се разбъркава. Постепенно се долива по много мъничко вода. Когато брашното стане на валци, замесете твърдо тесто, но не прекалено (така че да...
Ефектни гурме картофкиЕфектни гурме картофки
07 Дек.
Обелете и нарежете картофите на много тънки кръгчета. В голяма купа сложете всичко заедно с маслото, което предварително сте разтопили. Разбъркайте добре. Вземете няколко парчета от картофите и ги наредете едно върху...
Мариновани камби гурмеМариновани камби гурме
28 Окт.
3
1 ч. ч. = 250 мл Камбите се почистват, измиват и се разрязват на 4 или на 6 парчета, ако са по-големи. В дълбок съд се разбърква олиото, оцета, водата, захарта и щипката сол. Поставя се на котлон. Когато започне да...
Истинско домашно козе сиренеИстинско домашно козе сирене
26 Ноем.
Може да съхранявате истинското домашно козе сирене в саламура, направена от морска сол и вода. Ако успеете да го хапнете по-бързо обаче, няма нужда....
Изживяване извън тялотоИзживяване извън тялото
22 Януари
10
Как се проявява изживяването извън тялото? Не всички подобни изживявания се случват спонтанно....
Крок Мосю - любов от първата хапкаКрок Мосю - любов от първата хапка
09 Юни
2
Нарежете кашкавала и шунката на средно тънки парчета. Сиренето ементал настържете на ренде. Направете сос Бешамел като в тенджерка на котлона сложите маслото, когато се разтопи добавете брашното и разбъркайте. Запържете...
Гурме кухняГурме кухня
15 Дек.
У нас съществува още и понятието „гурме туризъм“....
Истинско домашно приготвено краве маслоИстинско домашно приготвено краве масло
08 Юни
4
Хубаво и истинско краве масло се получава само от качествено домашно краве мляко. А за да е по-голямо количеството масло, е необходимо млякото да е по-маслено....
Гурме предястие с телешкоГурме предястие с телешко
28 Април
Месото се нарязва на много тънки парченца, почти прозрачни. Всяко парченце се посолява от двете страни и се поръсва с черен пипер. Приготвя се марината от оцета, виното и соевия сос. Лимонът се изцежда и сокът се добавя...
Гурме предястие с патешкоГурме предястие с патешко
13 Май
Листенцата на босилека се накъсват. Приготвя се смес за глазиране, като портокалите се изцеждат и сокът се смесва с меда, соевия сос и коняка. Загрява се на бавен огън и се вари, докато една четвърт от течността не се...
Гурме предястие със сьомгаГурме предястие със сьомга
15 Ноем.
Франзелата се нарязва на филийки и се запича във фурна до златисто на 140 градуса. Стъблата на аспержите се обелват. Аспержите се поливат с 2 супени лъжици от зехтина, напръскват се с оцета, поръсват се със сол и черен...
Свинска пача гурме - царица на зиматаСвинска пача гурме - царица на зимата
31 Януари
Украсете свинската пача гурме - царица на зимата, ако желаете, с розмарин и каперси или нар. Насладете се!...
Гурме предястие със свинско и крушиГурме предястие със свинско и круши
15 Ноем.
Крушите се разрязват на осем парченца, дръжките и сърцевините се махат. Маслото се загрява и в него се запържват до златисто парченцата круши. Добавя се оцетът, конякът и горчицата, всичко се разбърква внимателно и след...
Гурме хапки с риба и хайверГурме хапки с риба и хайвер
03 Юли
Посолете, наръсете с черния пипер и намажете с тази смес нарязаните в желаната форма хапки. Гарнирайте ги с хайвера и парченца риба и ги поднесете за мезе на Узо....
Гурме салата с ябълки и гъбиГурме салата с ябълки и гъби
19 Февр.
Гъбите почистваме и нарязваме на тънки филийки. В широк тиган загряваме с.л. зехтин и задушаваме гъбите, докато леко омекнат. При нужда ги отцеждаме и ги оставяме да се охладят, като ги поръсваме с малко сол. Почистваме...
Гурме салати със СтилтънГурме салати със Стилтън
02 Февр.
Английското сирене Стилтън е много подходящо за приготвянето на салати, които са подходящи за почитателите на гурме-специалитетите....
Гурме предястие със смокини и синьо сиренеГурме предястие със смокини и синьо сирене
02 Ноем.
Захарта се карамелизира на бавен огън до светъл карамел. Ореховите ядки се разделят на половинки и се пускат в захарта. Разбъркват се и се загряват 2 минути, за да се карамелизират. Смокините се измиват, подсушават се...
Какво е гурме кухня?Какво е гурме кухня?
22 Окт.
Често използвани в гурме кухнята са сосовете с балсамов оцет, ароматни подправки и масла....
Стилни Гурме Предястия със СьомгаСтилни Гурме Предястия със Сьомга
21 Април
От сьомга можете да приготвите пастет, различни хапки, да пълните яйца със сьомга и още много варианти на вкусни и стилни предястия със сьомга....