Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Удар по джоба: Цената на свинското скача!Цената на свинското скача в цяла Европа. Крайната цена у нас ще се вдигне с от 50 стотинки до лев за килограм.
Поскъпването на свинското ще застигне цяла Европа. Последни ще удари нас, с леко закъснение....
10 Март
Салатата на чичоВсичко се слага в купа, поръсва се със сол и се добавя олио (на вкус) към зеленчуковата салата.
Салатата на чичо е готова....
21 Дек.
Салатата на леляНарязваме доматите на едри кубчета.
Почистваме авокадото. Нарязваме на дребни парченца и го добавяме в купата. Почистваме лука и го нарязваме на тънки филийки. Поръсваме с лененото семе....
04 Окт.
Салатата на НелиДоматите се нарязват на шайби, чери доматчетата - на половинки.
Чорбаджийските чушки се поръсват със захар и се изпичат в сух тиган.
Червените пиперки се изпичат, обелват се и се нарязват на парчета....
12 Февр.
Салатата на майстораДобавяме пушеното месо, нарязано на ивици. Овкусяваме със сол на вкус. Заливаме с майонезата. Украсяваме със стрък магданоз....
30 Юни
1
Салатата на кметаИзмиваме и нарязваме марулята в чиния, добавяме нарязания на ситно лук и краставицата, нарязана на парченца.
По желание овкусете със сол и лимонов сок.
Сложете отгоре млечния сос, а върху него пържолата....
01 Март
Салатата на чорбаджиятаНаситнявате лука и поръсвате небрежно върху салатата.
Добър апетит!...
04 Март
Салатата на шефаБелим краставицата и я режа наполовина, после и по ширина. Получават се половинки.
Режем домата на парченца като за шопска салата. Режем от луканката 4 тънки слайса .Режем 4 парченца кашкавал с къдраво ножче....
19 Юни
Салатата на АнаЧесънът се смесва с изварата, червения пипер и малко зехтин докато се получи каша с която се залива салатата.
Сервира се с малко магданоз....
21 Февр.
Салатата на БабаРежем краставиците и доматите на парченца. Рулцата от раци, шунката и кашкавала режем на ситно. Слагаме и царевицата.
Добавяме сол на вкус и олио.
Объркваме салатата и я поръсваме с настъргано сирене....
14 Август
9
Салатата на бабаПосоляваме, поливаме с олио и разбъркваме внимателно, като печените чушки си остават на дъното на чинията.
Сервираме с охладено питие. Това е една много любима салата, която съм си хапвала на село при баба....
13 Август
Салатата на АнаЧесънът се смесва с изварата, червения пипер и малко зехтин докато се получи каша с която се залива салатата.
Сервира се с малко магданоз....
21 Февр.
Миникозуначета за Великден в хлебопекарнаСместа се изсипва в тавичката на хлебопекарната....
07 Април
Козунак за Великден в Еър ФрайърКозунак за Великден в Еър Фрайър - пухкав, ароматен и готов за вашата великденска трапеза....
06 Април
Пчелите измират! Цената на меда скача с 20 на стоЦената на меда скача с 20%. Причината е високата смъртност при пчелите.
Тази година отчетеният процент смъртност при пчелите е 60%, а на места – 100%....
16 Август
Цената на агнешкото ще скочи точно преди ВеликденКъм момента цената на агнешкото месо се предлага между 4.30 и 5 лева за килограм на живо тегло. До Великден обаче стойностите ще скочат с най-малко 1 лев за килограм....
09 Март
Салатата на Хепи с бяла риба и киноаДа ви е вкусно със салатата на Хепи с бяла риба и киноа....
13 Май
1
Яйца на райета за ВеликденСтават бавно, но красиво на ивички.
Като изсъхне, мажем великденските яйца с намазнен с олио памук за блясък. Целта е да станат с различни цветове на чертички.
Яйцата на райета за Великден са готови....
05 Дек.
Пълнено агне на пещ за ВеликденНа сутринта на Великден на трапезата вече присъства топло и крехко агнешко....
08 Април
Избелване на кокоши яйца за ВеликденКафявите люспички падат и яйцата придобиват по-светъл и бял цвят.
Така избелените яйца придобиват по-ярки и наситени след боядисване....
17 Април
Плетен козунак на конци за ВеликденПечем козунака в предварително загрята фурна на 170 °C, като след 25-тата минута покриваме горната част и допичаме.
Боядисаното яйце ползвах за украса на плетен козунак на конци за Великден....
22 Април
1
Агнешка супа за специалните гости на ВеликденНе пропускайте да почистите от пяна при кипването, макар че когато месото се свари, бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и нарязва или накъсва на малки хапки....
17 Април
1
Агнешко със зелении на фурна за ВеликденОтново поставяме във фурната и печем агнешкото със зелении на фурна за Великден до желания загар....
09 Май