Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френска шоколадова торта четири четвъртиТестото се излива в тава и се пече 30 минути на 180 градуса.
Вади се от фурната и се охлажда. Сметаната се разбива и с нея се украсява тортата. Може да се поръси с шоколадови стърготини....
27 Август
Фестивал на малината се провежда в ЛозницаДнес се дава старт на Фестивала на малината и националното изложение, които ще се състоят днес и утре в град Лозница....
28 Юли
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
29 Септ.
Фестивалът на меда събира пчелари в СофияОт 14 до 19 септември в София ще се проведе традиционният фестивал на меда. И тази година празникът, посветен на пчелния продукт, ще се проведе на столичния площад Бански....
13 Септ.
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
11 Дек.
2
Топящи се картофи на фурна със самардалаПекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
29 Окт.
3
Кръгли бухтички от селоС намаслена лъжица загребваме от тестото и пържим на маслена баня в силно сгорещено олио.
Сервираме кръглите бухтички по избор с пудра захар, сладко, сирене и т.н....
06 Юли
Пататник от село МомчиловциИзравнете повърхността на този традиционен пататник и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на около 180 °C до златисто.
Нарежете готовия пататник от село Момчиловци на парчета и го сервирайте....
02 Юли
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаНаливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част.
На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
23 Януари
Класическа туршия от село ТрудПредставям Ви класическа туршия от Пловдивското село Труд.
Не са дадени количества, защото те зависят от личните предпочитания и от съда, в който ще се прави туршията....
09 Ноем.
Усукан тутманик от моето селоВтасалото тесто разделете на 4 равни питки. Всяка питка разточвате според размера на тавата ви, около 28-30 см.
Първата разточена кора се маже хубаво с масло и поръсва с част от натрошеното сирене....
18 Април
Домашна орехова торта от селоПродуктите за блатовете се смесват и разбиват до получаването на хомогенна смес. Разделям на две части сместа и пека отделни блатове в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка....
07 Май
2
Разкошна кавърма от село СкравенаДобавя се пилешкото месо и се оставя на котлона до зачервяване на гърдите....
09 Април
Кървавица от село Злато ПолеВсичко се нарязва на ситни кубчета. Слага се в голяма тава и се запържва леко. Добавя се оризът се запържва.
Всичко се обърква много добре, прибавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се да изстине....
23 Януари
Телешки тас кебап от наше селоСлед това остава да се залее с бульона или горещата вода (по наш избор), посоляваме си с 1-2 щипки сол на вкус солчица и го оставяме да си ври на умереният огън....
12 Ноем.
Каша с тиквички от село ТрудЛукът се нарязва на дребни кубчета.
2. Морковите се настъргват.
3. Тиквичките се нарязват на кубчета.
4. В суха тенджера без мазнина се слага брашното....
09 Юли
Вързана солена баница от моето селоНамазвате вързаната солена баница от моето село отгоре с разбито яйце и печете в сгорещена фурна....
07 Юли
Топящи се Маслени КроасанчетаРазточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните).
Обърнете тестото и разточете отново....
15 Дек.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеОбелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти.
Сварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаПо този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.
В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
02 Март
3
Хранителна стойност на медаМедът е универсален продукт, ползващ се както за храна или хранителна добавка, така и за лекарство и в козметиката.
Доказано е, че пчелите са единствените същества на Земята, чиято повърхност на тялото е почти стерилна...
31 Март
Полезните свойства на медаМедът включва цял комплекс ценни хранителни вещества, които играят значителна роля в процесите на обмяната на веществата.
В сравнение с други въглехидрати медът по-лесно се обработва от бъбреците, по-лесно се усвоява...
07 Септ.
Полезните свойства на медаПри запек една супена лъжица зехтин или ленено масло се смесва с жълтък и една лъжица мед, разтварят се в четвърт чаша вода. Приема се по една супена лъжица на всеки два часа....
06 Април
Лечебните свойства на медаДобавете една четвърт чаена лъжичка черен пипер и една чаена лъжичка мед. Пийте три пъти дневно....
10 Април