Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Френска шоколадова торта четири четвъртиФренска шоколадова торта четири четвърти
27 Август
Тестото се излива в тава и се пече 30 минути на 180 градуса. Вади се от фурната и се охлажда. Сметаната се разбива и с нея се украсява тортата. Може да се поръси с шоколадови стърготини....
Фестивал на малината се провежда в ЛозницаФестивал на малината се провежда в Лозница
28 Юли
Днес се дава старт на Фестивала на малината и националното изложение, които ще се състоят днес и утре в град Лозница....
Така се пече ципура на скараТака се пече ципура на скара
29 Септ.
Така се пече ципура на скара и се поднася с желаната гарнитура....
Фестивалът на меда събира пчелари в СофияФестивалът на меда събира пчелари в София
13 Септ.
От 14 до 19 септември в София ще се проведе традиционният фестивал на меда. И тази година празникът, посветен на пчелния продукт, ще се проведе на столичния площад Бански....
Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)Картофи Fondant (Топящи се картофи на фурна)
11 Дек.
2
Картофите се обелват и срязват през средата на големи кубчета....
Топящи се картофи на фурна със самардалаТопящи се картофи на фурна със самардала
29 Окт.
3
Пекат се около 30 минути, като се разбъркват на двайстата, за да не залепнат....
Кръгли бухтички от селоКръгли бухтички от село
06 Юли
С намаслена лъжица загребваме от тестото и пържим на маслена баня в силно сгорещено олио. Сервираме кръглите бухтички по избор с пудра захар, сладко, сирене и т.н....
Пататник от село МомчиловциПататник от село Момчиловци
02 Юли
Изравнете повърхността на този традиционен пататник и го сложете да се пече в предварително загрята фурна на около 180 °C до златисто. Нарежете готовия пататник от село Момчиловци на парчета и го сервирайте....
Пилешки крилца с топящи се картофки на фурнаПилешки крилца с топящи се картофки на фурна
23 Януари
Наливаме бирата, слагаме алуминиево фолио и печем 30 мин в загрята на 250 градуса фурна в долната част. На 30 минута махаме фолиото и качваме на средата на фурната за още 15 мин или до зачервяваме на месото....
Класическа туршия от село ТрудКласическа туршия от село Труд
09 Ноем.
Представям Ви класическа туршия от Пловдивското село Труд. Не са дадени количества, защото те зависят от личните предпочитания и от съда, в който ще се прави туршията....
Усукан тутманик от моето селоУсукан тутманик от моето село
18 Април
Втасалото тесто разделете на 4 равни питки. Всяка питка разточвате според размера на тавата ви, около 28-30 см. Първата разточена кора се маже хубаво с масло и поръсва с част от натрошеното сирене....
Домашна орехова торта от селоДомашна орехова торта от село
07 Май
2
Продуктите за блатовете се смесват и разбиват до получаването на хомогенна смес. Разделям на две части сместа и пека отделни блатове в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка....
Разкошна кавърма от село СкравенаРазкошна кавърма от село Скравена
09 Април
Добавя се пилешкото месо и се оставя на котлона до зачервяване на гърдите....
Кървавица от село Злато ПолеКървавица от село Злато Поле
23 Януари
Всичко се нарязва на ситни кубчета. Слага се в голяма тава и се запържва леко. Добавя се оризът се запържва. Всичко се обърква много добре, прибавя се сол и черен пипер на вкус. Оставя се да изстине....
Телешки тас кебап от наше селоТелешки тас кебап от наше село
12 Ноем.
След това остава да се залее с бульона или горещата вода (по наш избор), посоляваме си с 1-2 щипки сол на вкус солчица и го оставяме да си ври на умереният огън....
Каша с тиквички от село ТрудКаша с тиквички от село Труд
09 Юли
Лукът се нарязва на дребни кубчета. 2. Морковите се настъргват. 3. Тиквичките се нарязват на кубчета. 4. В суха тенджера без мазнина се слага брашното....
Вързана солена баница от моето селоВързана солена баница от моето село
07 Юли
Намазвате вързаната солена баница от моето село отгоре с разбито яйце и печете в сгорещена фурна....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Разточете тестото на правоъгълник. Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Обелете зеленчуците и нарежете на дълги тънки ленти. Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета. В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода....
Хранителна стойност на медаХранителна стойност на меда
31 Март
Медът е универсален продукт, ползващ се както за храна или хранителна добавка, така и за лекарство и в козметиката. Доказано е, че пчелите са единствените същества на Земята, чиято повърхност на тялото е почти стерилна...
Полезните свойства на медаПолезните свойства на меда
07 Септ.
Медът включва цял комплекс ценни хранителни вещества, които играят значителна роля в процесите на обмяната на веществата. В сравнение с други въглехидрати медът по-лесно се обработва от бъбреците, по-лесно се усвоява...
Полезните свойства на медаПолезните свойства на меда
06 Април
При запек една супена лъжица зехтин или ленено масло се смесва с жълтък и една лъжица мед, разтварят се в четвърт чаша вода. Приема се по една супена лъжица на всеки два часа....
Лечебните свойства на медаЛечебните свойства на меда
10 Април
Добавете една четвърт чаена лъжичка черен пипер и една чаена лъжичка мед. Пийте три пъти дневно....