Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пита за делник и празникЗатоплете млякото и добавете маята и захарта към него + 2 с.л. брашно, оставете за 10 мин. да шупне маята.
Разбийте яйцата и добавете част от олиото и оцета към тях. Пресейте брашното и го смесете със солта, направете...
04 Февр.
Богата студена салата за делник и празникБогатата студена салата за делник и празник е страхотна!
Източник: катерина петрова - Българските ястия и рецепти...
08 Дек.
1
Богата супа топчета за делник и празникБогатата супа топчета за делник и празник може да сервирате с резен лимон и магданоз....
06 Януари
Пухкава питка за празник и за делникОставете да изстине (ако можете да устоите) пухкава питка за празник и за делник.
Източник: Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа...
27 Април
Сиропирани сладки с грис за празник и делникПърво се сварява сиропyt. Водата и захарта се варят до разтопяване. Преди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине.
Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя...
31 Дек.
Баница ПразникОставете, като е готово, под кърпа за 15 мин и после се насладете на вкусен празник....
08 Ноем.
Серник – полският чийзкейкСерникът представлява тортен сладкиш или десерт във формата на чийзкейк, чието основно съдържание е извара или крема сирене....
28 Февр.
Питка за празникМаята се активира със захарта. Замесва се до леко твърдо тесто от брашното, яйцата /единият жълтък се отделя за намазване/, млякото, маята и солта.
Оставя се да втаса. След това си оформяте тестото, както желаете, като...
10 Март
Салата Вкусен празникКартофите се обелват и сваряват. Трябва да останат леко твърди. След това се нарязват на малки кубчета като за Руска салата и в съда, в който са поставени, се изсипва предварително разтопеното масло.
Картофите и маслото...
10 Март
Салата за празникКартофената салата се декорира с листа пресен магданоз и оставяме на хладно за празника!
Сервирайте с кюфтета на скара - страхотно е! Салатата за празник е много ефектна...
08 Март
Курабийки за празникЯйцата се счупват поотделно, за да проверим качеството им. След това ги смесваме и разбиваме с кухненска шпатула. Към тях прибавяме пудрата захар и брашното, като пресяваме през сито.
Разбъркваме добре, първоначално е...
20 Септ.
Тайните на вкусния чийзкейкЧийзкейкът е един от най-вкусните и леки десерти. За плънката при приготвянето на чийзкейк се използват сирене рикота, маскарпоне или извара....
15 Март
3
Сладки пънчета за празникЯйцата със захарта разбих с миксера за 10 минути, докато се получи гъста, пухкава смес, след което добавих пресятото брашно и есенцията и разбърках внимателно с шпатула, за да не спадне обемът на сместа.
В тавата на фурната...
20 Март
Руло за всеки празникРазбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес.
Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително...
29 Дек.
Любима питка за празникМаята се натрошава в хладката вода с 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно се разбърква на кашичка и оставяме за 10 минути да шупне.
Пресява се брашното в тава, сипваме шупналата мая в средата, добавя се сол, останалата лъжица...
06 Дек.
Малки хлебчета за празникЗатоплете леко смесените вода и мляко, добавете захарта и маята, разбъркайте и оставете на топло за 10 минути. Пресейте брашното, направете кладенче и добавете солта, олиото и шупналата мая.
Замесете меко тесто, завийте...
22 Септ.
Пита слънчоглед за празникПресяваме брашното в тава. Правим си кладенче и вътре слагаме 2 малки яйца. Добавяме солта. Затопляме прясното мляко и го слагаме при брашното.
В леко топла водичка слагаме маята и я размиваме. Във водичката слагаме и...
21 Януари