Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яжте повече круши, за да запазите младосттаЯжте повече круши, за да запазите младостта
20 Януари
Доскоро се приемаше, че микроелементът бор е маловажен за човека. Нови изследвания в тази област обаче показват, че той участва предимно в транспортните процеси на клетките, действайки като пазач на техните мембрани....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да запазим младостта си?Как да запазим младостта си?
08 Дек.
И колкото и да Ви се струва мисия невъзможна, има няколко трика, които, ако приложите навреме, ще запазите по-дълго младостта на тялото. Повече Витамин C Много е важен хранителният състав на приетата храна....
Еликсир на младосттаЕликсир на младостта
02 Юли
Поставете в буркан, сложете на гърлото на буркана дебел слой марля и сложете да се съхранява в хладилник за 21 дни. Разклатете преди да употреба....
Няколко стъпки, с които да запазим младосттаНяколко стъпки, с които да запазим младостта
05 Юли
Ето няколко стъпки, с които да запазим младостта си. - Поддържайте приятелски отношения само и единствено с хората, които ви зареждат положително и не ви отчайват от живота....
Откритие! С чаша вино ще запазим младостта сиОткритие! С чаша вино ще запазим младостта си
21 Февр.
Търсят се обаче технологии, чрез които ще се получава високо ново на ресвератрол, достатъчно, за да запази младостта за по-дълго....
Тиквен мед – еликсир на младосттаТиквен мед – еликсир на младостта
04 Март
1
Можете да използвате също така за чай, палачинки и други десерти....
Как да отглеждаме броколи в градината си?Как да отглеждаме броколи в градината си?
21 Април
Основни правила за прибиране на реколтата броколи: • Съцветията се изрязват от главните към страничните; • След това се извършва събирането на странични съцветия; • За да запази реколтата си свежест, тя трябва да се...
Ето как да запазите съвестта си чистаЕто как да запазите съвестта си чиста
23 Дек.
Надяваме се, че нашите съвети ще ви помогнат да запазите съвестта си чиста....
БроколиБроколи
21 Юни
3
Ако искате да ползвате броколите в салата, първо ги сварете и след това ги охладете в купа с ледено студена вода, за да запазят хубавия си зелен цвят....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да съхраняваме броколи?Как да съхраняваме броколи?
31 Януари
Ако имате броколи под ръка, не се колебайте да опитате някоя от нашите рецепти за: - крем супа от броколи; - запеканка с броколи;...
Как да готвим броколиКак да готвим броколи
23 Юни
Броколите се готвят много бързо. Варят се в солена вода 4-5 минути. Това позволява да се запазят повече минерални вещества и витамини, а също така и да се запази красивият тъмно зелен цвят на броколите....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...