Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Винегрет

Какво е значението на Винегрет? Виж какво значи Винегрет в кулинарния речник на сайта.
Винегрет

Винегретът е сос, който е залегнал както във френската, така и в руската кухня.

Приготвя се на базата на оцет или лимонов сок, растително масло и подправки. Винегрет се добавя като дресинг за овкусяване на салати или към различни ястия.

Винегрет също така се нарича и конкретна студена салата от руската кухня, която се приготвя на основата на картофи и червено цвекло с добавка на кисели краставички, ябълки, майонеза и подправки.

Сосът Винегрет по дефиниция трябва да съчетава всички вкусове - кисело, солено, люто, горчиво и сладко, като се добави и мазнина.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен