Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Изкисване

Какво е значението на Изкисване? Виж какво значи Изкисване в кулинарния речник на сайта.
Изкисване

В кулинарията изкисването се налага, за да се отстрани солен, горчив или друг нежелан вкус от зеленчуци, солени месо или сирене.

За да премахнете горчиви вкус на патладжани, те се поръсват със сол и се оставят да престоят, докато по повърхността им се отдели тъмният горчив сок, който се измива и след това зеленчукът се подсушава. Със същия успех може да ги накиснете в солена вода.

Ако искате да премахнете соления вкус на сирене и месо, те се накисват във вода.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен