Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Саламура

Какво е значението на Саламура? Виж какво значи Саламура в кулинарния речник на сайта.
Саламура

Саламурата е солен воден разтвор, който се използва с цел съхранение и запазване на продукти като зеленчуци, месо, сирене.

Саламура в Тетевенско се нарича също пикантна рибена чорба, която може да се яде студена. Има Влашка саламура, която е рибена чорба с пържена риба.

Във Врачанско пък под Саламура разбират пилешка чорба с печени домати и печени люти чушки. В някои краища на България приготвят Агнешката саламура, която най-често се прави с агнешки дреболийки.

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Admin
Admin
А как се прави? Дайте съвети, нещо по-конкретно.
02.06.2020 11:21