Моите форумни постове

Марина
Пратете ги на почивка
Марина
Най-лесно е ваучер за подарък и жената сама да си прецени какво да си купи. Ваучерът може да е и за някакви козметични процедури иначе.
Марина
Може да се направи маслен шоколадов крем. Аз го правих за торта гараш. В моят случай използвах 9 жълтъка, 1 ч.ч. пудра захар, 1 и 1/2 пакет какао и 2 пакета масло. Маслото се поставя в съд на бавен огън да се разтопи. Към него се прибавя и какаото. Бърка се от време на време, за да не стане на бучки. Жълтъците се разбиват с миксер заедно с пудрата захар. Когато придобият кремообразна консистенция, се изливат на тънка струйка при какаото и маслото. Разбърквате за около 1-2 минути на много слаб огън заради яйцата. След това махате от котлона, ако има нужда разбивате отново с миксер и слагате масления крем в хладилник, за да стегне.
Марина
Едно ягодово дайкири ми звучи добре В блендер се слагат 3-4 бучки лед, няколко почистени ягоди, малко лимонов сок и бял ром. Блиндира се до разбиване на леда и се изсипва в коктейлна чаша с венец от захар.
Марина
Ами с водка точно този не съм пробвала. Ако решиш да слагаш водка вместо ром, по-добре добави и малко захарен сироп, тъй като ромът е по-сладък алкохол. Мисля, че и ако се разбият ягоди и лед в блендера и след това се добави малко сода или спрайт също ще стане добър освежаващ безалкохолен коктейл.
Марина
В северозападна България на динята и викат лубеница, а на пъпеша - диня. В югозападна България пък на пъпеша казват пипон. Такива разминавания в имената на плодове и зеленчуци в различните части на страната има колкото искате. На много места в северозападните части на магданоза казват мерудия, на лапада - щавлек, на картофите - компири, често ми се налага и да споря кое е чушка и кое е пипер По някога се чудя дали има и друг такъв език с толкова много крайно различни диалекти като нaшия
Марина
Вече почти навсякъде я има. Последният път си я купих от зеленчуков магазин. Ползвам я в смутита и салати. С мляко не я комбинирам, тъй като не консумирам, но със всякакви други течности също става. Освен това след прием на чия задължително пия много вода, тъй като семената имат свойството да абсорбират течностите в организма. Слагам я често и в плодови салати, като преди това е накисната във вода.
Марина
Ако малко ми е загоряло и аз го местя в друг съд и, ако позволява ястието винаги му слагам повечко чесън, за да наблегна на миризмата на чесъна, а не на изгорялото Обаче, ако съм го изпуснала хептен, направо го хвърлям.
Марина
И аз бях решила тази година аз да си ги правя, но се оказа, че трябва да съм на работа и нямаше как. Купих си готови и съм крайно разочарована от качеството. За всички производители по време на празниците приоритет е само и единствено количеството, а не качеството... Честно казано друго не съм и очаквала, но просто тази година прекалиха. Резултатите бяха крайно незадоволителни. Бях доволна от 2-3 фирми, на които пробвах козунаците им преди Велик ден, но само за няколко дни успяха да ги развалят.
Марина
Не спирате да ме шокирате тук. За първи път чувам за тях. Не съм срещала, но според мен сигурно са си същите на вкус. А колко или дали изобщо има селен в тях сигурно не се знае...
Марина
Аз правя подобна на Френската салата, която Веселина е публикувала. В купа слагам един ред пюрирани сварени картофи, после мажа с майонеза, след това слагам ред настърган кашкавал и накрая настърганите яйца.
Марина
Бутер тестото трябва да се остави размрази хубаво. Винаги се реже с много остър нож и никога не трябва да се разтяга, разпъва или разточва, защото точно заради това може да не ви бухне. Краищата аз ги залепвам само с помощта на вода и съвсем леко ги притискам. Винаги ми стават хрупкави. Не ги мажа обаче със жълтък, понеже нещо ми променя вкуса
Марина
През почивните дни обикновено приготвян нещо, което ми отнема повече време, тъй като през работната седмица гледам да готвя по-набързо.
Марина
Предимно с доматен сок, докато имаме. Когато свърши тогава вече готвя с пресни домати. Пюрето нещо не го харесвам.
Марина
Правила съм опити преди време, но без машина нищо не става и затова спрях.
Марина
До сега съм го слагала само в смути или в салати.
Марина
Такива вирусчета си карам почти всяка година. Яж си солетите, може и сухари, но без сол, варени картофи без сол и варен ориз без сол. И с времето се научих, че в такива случай колкото и да е трудно да поемам много течности, трябва да го правя, тъй като този тип вирус обезводнява човек и съм стигала до системи. Ако ''връщаш поръчката'' може и да ти се догади от водата. В такива моменти прибягвам до газирана вода с много лимони. Коктейлът от оцет, вода и сода бикарбонат също действа добре. Забрави за плодовете и нормалната храна за около 1-2 дена и ще мине
Марина
От време на време го гледам, не го следя чак толкова колкото миналия сезон. Иначе онзи дето само вика ''Мачкай'' много ме дразни :evil: