Марина
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20170521_024650_91565.webp)
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти93Статии56Съвети1Коментари104Форумни теми38Постове във форума340За менИзпрати съобщениеточки3245
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Най-лесно е ваучер за подарък и жената сама да си прецени какво да си купи. Ваучерът може да е и за някакви козметични процедури иначе.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Може да се направи маслен шоколадов крем. Аз го правих за торта гараш. В моят случай използвах 9 жълтъка, 1 ч.ч. пудра захар, 1 и 1/2 пакет какао и 2 пакета масло.
Маслото се поставя в съд на бавен огън да се разтопи. Към него се прибавя и какаото. Бърка се от време на време, за да не стане на бучки. Жълтъците се разбиват с миксер заедно с пудрата захар. Когато придобият кремообразна консистенция, се изливат на тънка струйка при какаото и маслото.
Разбърквате за около 1-2 минути на много слаб огън заради яйцата. След това махате от котлона, ако има нужда разбивате отново с миксер и слагате масления крем в хладилник, за да стегне.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Едно ягодово дайкири ми звучи добре
В блендер се слагат 3-4 бучки лед, няколко почистени ягоди, малко лимонов сок и бял ром. Блиндира се до разбиване на леда и се изсипва в коктейлна чаша с венец от захар.
![](/files/icons/smilies/3.png)
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Ами с водка точно този не съм пробвала. Ако решиш да слагаш водка вместо ром, по-добре добави и малко захарен сироп, тъй като ромът е по-сладък алкохол. Мисля, че и ако се разбият ягоди и лед в блендера и след това се добави малко сода или спрайт също ще стане добър освежаващ безалкохолен коктейл.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
В северозападна България на динята и викат лубеница, а на пъпеша - диня. В югозападна България пък на пъпеша казват пипон. Такива разминавания в имената на плодове и зеленчуци в различните части на страната има колкото искате. На много места в северозападните части на магданоза казват мерудия, на лапада - щавлек, на картофите - компири, често ми се налага и да споря кое е чушка и кое е пипер
По някога се чудя дали има и друг такъв език с толкова много крайно различни диалекти като нaшия ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/3.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Вече почти навсякъде я има. Последният път си я купих от зеленчуков магазин. Ползвам я в смутита и салати. С мляко не я комбинирам, тъй като не консумирам, но със всякакви други течности също става. Освен това след прием на чия задължително пия много вода, тъй като семената имат свойството да абсорбират течностите в организма. Слагам я често и в плодови салати, като преди това е накисната във вода.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Ако малко ми е загоряло и аз го местя в друг съд и, ако позволява ястието винаги му слагам повечко чесън, за да наблегна на миризмата на чесъна, а не на изгорялото
Обаче, ако съм го изпуснала хептен, направо го хвърлям.
![](/files/icons/smilies/3.png)
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
И аз бях решила тази година аз да си ги правя, но се оказа, че трябва да съм на работа и нямаше как. Купих си готови и съм крайно разочарована от качеството. За всички производители по време на празниците приоритет е само и единствено количеството, а не качеството... Честно казано друго не съм и очаквала, но просто тази година прекалиха. Резултатите бяха крайно незадоволителни. Бях доволна от 2-3 фирми, на които пробвах козунаците им преди Велик ден, но само за няколко дни успяха да ги развалят.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Не спирате да ме шокирате тук. За първи път чувам за тях. Не съм срещала, но според мен сигурно са си същите на вкус. А колко или дали изобщо има селен в тях сигурно не се знае... ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Аз правя подобна на Френската салата, която Веселина е публикувала. В купа слагам един ред пюрирани сварени картофи, после мажа с майонеза, след това слагам ред настърган кашкавал и накрая настърганите яйца.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Бутер тестото трябва да се остави размрази хубаво. Винаги се реже с много остър нож и никога не трябва да се разтяга, разпъва или разточва, защото точно заради това може да не ви бухне. Краищата аз ги залепвам само с помощта на вода и съвсем леко ги притискам. Винаги ми стават хрупкави. Не ги мажа обаче със жълтък, понеже нещо ми променя вкуса ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
През почивните дни обикновено приготвян нещо, което ми отнема повече време, тъй като през работната седмица гледам да готвя по-набързо.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Предимно с доматен сок, докато имаме. Когато свърши тогава вече готвя с пресни домати. Пюрето нещо не го харесвам.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Такива вирусчета си карам почти всяка година. Яж си солетите, може и сухари, но без сол, варени картофи без сол и варен ориз без сол. И с времето се научих, че в такива случай колкото и да е трудно да поемам много течности, трябва да го правя, тъй като този тип вирус обезводнява човек и съм стигала до системи. Ако ''връщаш поръчката'' може и да ти се догади от водата. В такива моменти прибягвам до газирана вода с много лимони. Коктейлът от оцет, вода и сода бикарбонат също действа добре. Забрави за плодовете и нормалната храна за около 1-2 дена и ще мине ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)