Марина

Помощник Готвач
Моята стенаРецепти93Статии56Съвети1Коментари104Форумни теми38Постове във форума340За менИзпрати съобщениеточки3245

Точно поради тази причина не обичам за се запасявам с излишна храна вкъщи. В днешно време в магазина всичко има. Не разбирам хората, които се запасяват с какви ли не продукти вкъщи все едно на вън е бедствено положение. Накрая повечето от половината им неща не стават за ядене, защото са ги забутали накъде ей така просто да си ги имат и са с изтекъл срок на годност. За мен това е разхищение.

Слагаш един леген под мивката. След това отвъртваш тръбата отдолу и ще видиш какви ли не неща ще изпаднат от него. Доста е гнусно, но пък е ефикасно.

Варя ги с подсолена вода и малко олио. После ги измивам и не ми се слепват.

Аз правя бобена салата с печени чушки, но и там слагам чесън.

В нашата кана винаги има вода. Не знам дали е правилно или не, но поне сме сигурни, че дори и някой от нас да е сънен, няма да я пусне да работи празна и да изгори. Каната я чистя с гъба или четка и обезмаслител. Не я разглобявам почти никога, а просто отварям капака и обирам натрупалото се по нея с гъбата. След това изплаквам хубаво и я оставям да изсъхне. После вече е готова да се пълни и ползва.

Аз понеже не обичам мляко си го приготвям като сложа в блендера майонеза, вода и чесън на вкус. Блиндирам и накрая добавям копър.

Пробвай да го изчистиш хубаво отдолу където се мушкат приставките със спирт. Може нещо да му пречи.

С коняк все още не съм пробвала, но често използвам ром, за да сиропирам сладкиши и блатове за торти.

Значи слагах и моркови, карфиол, зеле, чушки и не помня още какво. И се слагаше оцет и захар и ставаше вместо кисела - сладка.

И при мен имаше голямо количество. Аз я замразих във фризера и понеже съм огромен привърженик на скарата и често мятам месо на нея и царевица 


Сосове рядко правя, но супите си ми стават гъсти, тъй като слагам в тях ситно нарязани картофи и малко ориз и те си пускат от нишестето.

Изцяло ми допада. Най-много обаче ме привличат тестените неща. Лошото е, че като ги сготвя и винаги преяждаме много от тях 


Ние постоянно имаме такова голямо количество и го съхранявам в хладилника. Зависи кой кога ми е даден, го слагам в торбички и измествам по-старият най-отгоре, за да се сготви първо той. Запазва си се без проблем.

Чистя ги без проблем с обезмаслител Мегльо. Вярно миризмата му е много силна и неприятна,но пък върши много добра работа.

Поради липсата на каквото и да е време от няколко месеца залагам само на бързи и познати рецепти. Иначе не мисля, че има някой който да не харесва разнообразието и новите вкусове 
