Марина

Помощник Готвач
Моята стенаРецепти93Статии56Съвети1Коментари104Форумни теми38Постове във форума340За менИзпрати съобщениеточки3245

Здравейте, предлагам да се направи нещо като ориентировъчен филтър за това колко горе-долу ще ни струва определена рецепта. То е ясно, че няма как да се изчисли с точност поради разликата в цените на продуктите в различните части на страната, но все пак мисля, че ще бъде полезно за някой потребители. 


Миналата година правих такава,но както винаги не си записах рецептата. Спомням си,че беше много бърза,но и срокът и на годност не беше голям,но мен ме устройва,тъй като правя по-малко количество.

Въпреки, че в много страни патицата се води като деликатес, аз никога не съм харесвала патешкото месо. Някак си все ми се струва, че има гаден дъх. Може би има начин да се премахне, но на мен не ми е известен. А вие готвите ли патици? Ако да, с какво ги приготвяте?

Ползвате ли бадемов марципан при направа на сладкиши и какво ви е мнението за него като цяло. Аз много харесвам вкуса му във всякакъв вид 


Тъй като не ми се отдава много месенето :blush: , търся рецепти за по-лесни козунаци. Нещо ми се ще тази година аз да си ги направя и затова ви моля за помощ, за да не ядем накрая някой болумач 


киноа
чиа
конопено семе
слънчоглед
сусам
тиквено семе
гъби
грах
аспержи
марула
бадеми
карфиол
броколи
авокадо
къдраво зеле
смокини
годжи бери
спанак
червен боб
леща
нахут
тофу
сладки картофи

100 гр. сусам - 975 калций
чиа - 631
бадеми - 264
ленено семе - 255
лешници - 114
шамфъстък - 107
макадамия - 85
слънчоглед - 78
орехи - 61
кашу - 37
соя - 102
боб - 66
нахут - 49
леща - 19
грах - 14
пшенични кълнове - 39
кафяв ориз - 10
елда - 7
бял ориз - 3
броколи - 34
брюкселско зеле - 37
червено зеле - 40
моркови - 42
целина - 40
къдраво зеле - 90
лук - 37
бамя - 81
сладки картофи - 76
тиквички - 23
портокал - 72
грейпфрут - 50
къпини - 42
киви - 60
малини - 30
ягоди - 24
ананас - 21
смокини - 17
лимон - 55
череши - 18

Доста често когато се опитам да се логна в сайта чрез мобилната му версия с телефона си, не се получава. Функциите са доста ограничени. Не могат да се пишат коментари. Снимки също не мога да качвам. Само при мен ли се получава така или проблемът наистина е в ограничените функции на мобилната версия?

Опасни : E102; E110; E 120; E 124; E 127; E 129; E 155; E 180; E 201; E 220; E 222; E223; E 224; E 228; E 233; E242; E 400; E 401; E 402; E 403; E 404; E 405; E 501; E 502; E 503; E 620; E 636; E 637
Много опасни : Е 123; Е 510; Е 513; Е 527
Канцерогени : E 131; E 142; E 153; E 210; E 212; E 213; E 214; E 215; E 216; E 219; E 230; E 240; E 249; E 280; E 281; E 282; E 283; E310; E 945
Стомашно разтройство : Е 338; Е 339; Е 340; Е 341; Е 343; Е 450; Е 461; Е 462; Е 463; Е 465; Е 466
Кожни заболявания : Е 151; Е 160; Е 231; Е 232; Е 239; Е 311; Е 312; Е 320; Е 907; Е 951; Е 1105
Кръвно налягане : Е 154; Е 205; Е 252
Опасно за деца : Е 270
Забранени за употреба : Е 103; Е 105; Е 111; Е 121; Е 123; Е 125; Е 126; Е 130; Е 152; Е 211; Е 952
Подозрителни : Е 104; Е 122; Е 141; Е 171; Е 173; Е 241; Е 477
Разстройство на стомашно-чревния тракт : Е 632; Е 633; Е 634; Е 635; Е 154; Е 626; Е 627; Е 628; Е 629; Е 630; Е 631

Представете си, че сте участник в ''Черешката на тортата'' и днес е вашият ред да посрещате гости вкъщи, какво ще бъде вашето меню? 


Пазарувате ли от Био магазини? Ако да, какво точно купувате? Дали наистина според вас всичко там е био или просто бизнес?

Бихте ли участвали в кулинарно предаване? Ако да, в какъв тип формат бихте искали да участвате? 


При нас колкото и умерени количества да направим, винаги остават. Всеки носи, всеки дава и направо да се чудиш какво да ги правиш
Аз яйцата обикновено ги правя на салата с майонеза, кашкавал и картофи, а с козунаците - вместо кроасанова торта правя козуначена. Вие как процедирате? 



Имате ли навика да хвърляте по едно око на етикетите, за да разберете какво е съдържанието и най-вече срока на годност. Аз задължително ги гледам, след като няколко пъти попадах на стоки с изтекъл срок на годност в една от големите вериги хранителни магазини. От тогава имам обица на ухото.

Веднъж в месеца си имаме нещо като ритуал. Приготвям кашкавал пане, панирани сиренца, пържени картофки и някакви пилешки хапки. Абе общо взето само пържениики, калорични бомби
и всичкото това с бира. Е на другия ден сме на салати, ама важното е кеф да има за една вечер 

