Марина
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20170521_024650_91565.webp)
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти93Статии56Съвети1Коментари104Форумни теми38Постове във форума340За менИзпрати съобщениеточки3245
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Освен за затопляне, размразяване и пуканки, ползвала съм микровълната за направа на чипс. Става почти като купешкия. Иначе друго нещо нямам намерение да приготвям в нея.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Когато месото е много сухо, а пък искам да го запека на фурна с картофи примерно, заливам всичко с майонеза и така месото става много крехко, а картофите направо се топят в устата.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Няма храни и темподобни, които да въздействат на хората да спрат да пушат. Има само силна воля! Аз за съжаление нямам такава...
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Моят е KENWOOD FP250. Струваше към 300 лева, но е много добър. Има най-различни приставки и рендета и най-важното е, че всички приставки са изцяло метални. На по-евтините роботи приставките са наполовина метални, а останалата част пластмаса. Така, че това според мен е най-важният критерии за хубав кухненски робот.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Само блендера ми е стъклен, но и доста тежък. Купата която се ползва за миксер, да се реже и за рендето е пластмасова. Купата на сокоизстисквачката е също пластмаса, но пък филтъра и е метален. Рендетата са изцяло метални и хващат хубаво (зеленчуци, колбаси, плодове и др.).
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Аз си го втривам в корените преди да се изкъпя и стоя така с кърпа на главата колкото мога. Винаги си го прибавям и в боята за коса. Може да се използва и като добавка на много домашни маски за коса. Друг вариант е да се използва вместо кристали за коса като се мажат малко краищата за блясък. Хубавото е, че бадемовото масло се отмива по-лесно от рициновото. Ползвам го и за вежди и мигли.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Забравих да кажа, че най-важното е да се масажира скалпа редовно и да се затопля по този начин. Аз от време на време слагам счукан аспирин в шампоана си преди да се изкъпя. Действа затоплящо и има благоприятен ефект, поне при мен ![](/files/icons/smilies/1.png)
![](/files/icons/smilies/1.png)
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Може би си прекалила с някоя съставка. Пробвай с по-малко съотношение алкохол и подправки, пробвай го и тогава добавяй още. Иначе се слага и малко изстискан лимон и 2-3 капки табаско, за да се получи оригиналния вкус. Аз го харесвам и на шотове със зелени маслини ![](/files/icons/smilies/5.png)
![](/files/icons/smilies/5.png)
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Ще се получи само с мед за подсладител,аз така правя един меден кекс и не ползвам захар за него,но трябва малко-повечко мед. Единственото лошо е, че, ако се ползва повече мед може да станат още по-твърди...
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
И аз използвам Одринските кори. Особено подходящи са за вити баници, тъй като другите кори се ронят или чупят,а с тези нямам проблем.
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Слагам само сол, лук, оцет и олио. Харесвам класическия вкус на тази салата. Иначе е въпрос на вкус - на кой като му е сладко
![Марина](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20170521_024650_91565.webp)
Единствено боба го соля чак когато стане готов. Иначе не може да се свари хубаво. Всичко друго го соля по време на готвенето.