Моите форумни постове

Марина
Да и аз съм правила от спанак, моркови и рукола. Овкусява се сус зехтин,оцет и сол на вкус.
Марина
Не ги ползвам, чувала съм, че са много вредни.
Марина
Натрошава се леда. Изцежда се половин лимон (ако искате по-кисел вкус - цял лимон). В шейкър се изсипва натрошеният лед заедно с лимоновият сок,добавя се 40 мл. бял ром и малко захарен сироп. Всичко се шейква и се изсипва в подходяща чаша. Има и друг вариант, ако не искате да слагате захарен сироп вътре, се захаросва ръба на чашата. Това се получава като изсипете малко захар в чиния и след това намазвате ръба на чашата с парче лимон. След това овалвате чашата в чинията със захарта и тя си полепва по върха. В такъв случай задължително се слага парче лимон на гърлото на чашата, с което човекът на когото сте поднесли дайкирито да може лесно да отстрани част от захарта, ако не желае такава. Всички други видове Дайкири се правят по същия начин, като се добавя желаният ликьор (напр. за ягодово дайкири се добавя ягодов ликьор). А ако нямате шейкър вкъщи, а пък имате блендер - блиндираите всички съставки заедно + леда за кратко време.
Марина
На мен ми помогна като започнах да си сервирам яденето в по-малки чинии и съответно така намалих и порцията. По този начин си изяждам всичко в чинията без да преяждам от лакомия
Марина
орехи - 3 ч.ч. смлени меко - 3 пакета масло яйца - 9 бр. пудра захар - 2 и 1/2 ч.ч какао - 2 пакета сметана - 3 с.л. суха или сухо мляко вода - 40 мл Приготвяне на Гараш Торта Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Белтъците се разбиват до готовност заедно с 1 ч.ч. пудра захар. След това се прибавят орехите и се разбърква хубаво. От приготвената смес се разстилат тънки блатове в тава за печене. Препоръчително е да се използва хартия за печене, за да не залепват и за да се избегне чупенето на блатовете. Пекат се до покафеняване. Бройката на блатовете зависи от вашите предпочитания, но все пак е хубаво да са по-тънки. След изпичане блатовете се изваждат внимателно и се оставят да се охладят. През това време се прави кремът, който се състой от останалите 9 жълтъка, 1 ч.ч. пудра захар, 1 и 1/2 пакет какао и 2 пакета масло. Маслото се поставя в съд на бавен огън да се разтопи. Към него се прибавя и какаото. Бърка се от време на време, за да не стане на бучки. Жълтъците се разбиват с миксер заедно с пудрата захар. Когато придобият кремообразна консистенция, се изливат на тънка струйка при какаото и маслото. Разбърквате за около 1-2 минути на много слаб огън заради яйцата. След това махате от котлона, ако има нужда разбивате отново с миксер и слагате масления крем в хладилник, за да стегне. Когато всичко е добре охладено, се прави глазурата за тортата. Слага се 1 пакет масло в съд на слаб огън. Добавя се 1/2 пак. какао, 3 с.л. суха сметана или сухо мляко (разбита в малко вода) и 1/2 ч.ч. пудра захар. Всичко се бърка на бавен огън до сгъстяване и се маха от котлона, за да може да изстине. След това се взимат отново внимателно блатовете и върху всеки един се намазва с вече охладеният крем. Най-горният блат се залива с направената глазура. По желание се смилат още орехи и се поръсват отгоре, като те могат да бъдат заместени с украса по ваш избор. Тортата се слага в хладилник, за да стегне. Нужно ѝ е поне един ден, за по-добър вкус.
Марина
Май никой не обича неочаквани гости За тях да си призная честно процедирам по следния начин: режа някаква салата, мезета и за основно купувам или пиле на грил или готови кюфтета. За очаквани гости пък често менюто ми е следното : скумрия на скара или пъстърва на фурна със салата от боб, царевица, чушки, домати, краставици, лук и за мезе правя рулца от раци.
Марина
Бяха ми много удобни за рязане на маруля.
Марина
Насила хубост не става! Да, едва ли има човек, които не обича подаръци, награди и др. Бъдете активни ей така за кеф. Който има повече опит, нека го споделя. Нека допринесем за развиването на сайта и на форума с нови идеи, нови рецепти и съвети. Най-добрият стимул според мен трябва да бъде мисълта, че всички сме започнали от 0-та. Всеки е научил нещо ново с времето. На всеки от началото му се е налагало да рови в интернет или да се допитва до някой приятел. На вас не ви ли става приятно, когато някой поиска съвет лично от вас? Щом го прави, значи има защо. Затова нека продължим да се учим един от друг и да помагаме на начинаещите да се научат по-лесно. Без нападки и без обиди...
Марина
Не мога без спокойствие (мразя да има други покрай мен в кухнята) и без хубави ножове.
Марина
Не се престаравам със скъпи салфетки и разни други глезотиики. От години процедирам по един и същ начин. Подреждам приборите, чиниите и чашите и слагам платата и купите с храна по средата на масата. Много по-удобен и практичен ми е този начин, тъй като така всеки може сам да прецени какво да си сложи в чинията и колко. По този начин всички са доволни - гостите, понеже не им се налага да консумират нещо, което не им се яде в момента, а пък аз съм доволна, понеже така не ми се налага да изхвърлям ненужно храна.
Марина
Аз ползвам сусамов тахан, но и той си е доста калоричен.
Марина
Готвя само с олио или в някои случаи с масло. Зехтинът го ползвам само за салати.
Марина
Jolie_ :Като ми хатеса на вод,дръжката да е удобна и да има хубаво острие....взимам го.Не съм от хората,който се чудят много,много за каквото и да било. И за мен е най-важно да ми е удобна дръжката, тъй като готвя предимно с големи и масивни ножове.
Марина
Пробвай на тънка струйка върху хартия за печене или фолио. Аз така си правя фигурки, изчаквам да се втвърди и ги отлепям внимателно. След това декорирам.
Марина
Звучи добре, в най-скоро време ще пробвам и аз така, че наскоро ни свърши туршията.
Марина
Зависи какво точно търсиш. Вече има почти всичко в България. Най-често когато имам затруднения с намирането на определена подправка, обикалям по-големите и оборотните магазини тип '' Плод и зеленчук'' и намирам.
Марина
За почитателите на китайската кухня в София препоръчвам китайският ресторант в Слатина срещу пазара. Държат го младо семейство китаици и готвят найстина хубаво, а и обслужването е на ниво.
Марина
Мажа си обикновени бисквити с масло, за най-бързо.