Веселина Константинова
Автор
Моята стенаРецепти2177Снимки4972Статии260Съвети48Коментари801Форумни теми102Постове във форума503За менИзпрати съобщениеточки62739
Лавандулата има изключително силен аромат. Не съм си позволявала да я използвам в рецептите си. Може би в някои сладкиши или при приготвянето на месо си струва да се опита.
Купувала съм в консерви, но не съм купувала замразено. Предполагам , че приготвянето ще е общо взето както повечето риба.
По някога ги разбърквам в купа, някога направо в тигана. Ако ги приготвям със някакъв зеленчук, най-напред го задушавам в маслото и след това добавям яйцата. :love:
По някога ги разбърквам в купа, някога направо в тигана. Ако ги приготвям със някакъв зеленчук, най-напред го задушавам в маслото и след това добавям яйцата. :love:
Да, аз също използвам "услугите" на оцета. Дори когато някое месо ми "надъхва", също го кисна с вода и оцет.
Аз предпочитам широки чинии, ястието да не е набутано едно в друго. Повечето салати ги сервирам също в плоски салатиерени чини, рядко в купа. Течните храни в подходящи дълбоки чинии или купички, сосовете - в специални купички и панички за сосове.
Кафето обичам сутрин да го пия от любимата голяма порцеланова чаша.
Аз си закупих специален уред с плоча за приготвяне на палачинки и нямам проблем със залепването. Иначе си ги намазвам с масло.
Много е важна гъстотата на тестото, за да не се късат и залепват, а маслото придава страхотен аромат.