Моите форумни постове

Веселина Константинова
Лавандулата има изключително силен аромат. Не съм си позволявала да я използвам в рецептите си. Може би в някои сладкиши или при приготвянето на месо си струва да се опита.
Веселина Константинова
Имам спомен от детството е ще публикувам рецептата.
Веселина Константинова
Купувала съм в консерви, но не съм купувала замразено. Предполагам , че приготвянето ще е общо взето както повечето риба.
Веселина Константинова
По някога ги разбърквам в купа, някога направо в тигана. Ако ги приготвям със някакъв зеленчук, най-напред го задушавам в маслото и след това добавям яйцата. :love:
Веселина Константинова
По някога ги разбърквам в купа, някога направо в тигана. Ако ги приготвям със някакъв зеленчук, най-напред го задушавам в маслото и след това добавям яйцата. :love:
Веселина Константинова
Да, аз също използвам "услугите" на оцета. Дори когато някое месо ми "надъхва", също го кисна с вода и оцет.
Веселина Константинова
За да стане по-сочно месото и да не се пали, ако попадне мазнина.
Веселина Константинова
От прочетеното ми стана ясно какво е джинджър.
Веселина Константинова
Една студена минерална вода ми се отразява добре.
Веселина Константинова
Купувам си каймата и си я подправям, както аз си желая.
Веселина Константинова
Аз предпочитам широки чинии, ястието да не е набутано едно в друго. Повечето салати ги сервирам също в плоски салатиерени чини, рядко в купа. Течните храни в подходящи дълбоки чинии или купички, сосовете - в специални купички и панички за сосове. Кафето обичам сутрин да го пия от любимата голяма порцеланова чаша.
Веселина Константинова
Използвам най.вече ванилия на прах, а по някога и течна. На шушулки не съм използвала.
Веселина Константинова
Аз си закупих специален уред с плоча за приготвяне на палачинки и нямам проблем със залепването. Иначе си ги намазвам с масло.
Веселина Константинова
Много е важна гъстотата на тестото, за да не се късат и залепват, а маслото придава страхотен аромат.
Веселина Константинова
Действам с чаша, лъжица, по някога с везна и на око.
Веселина Константинова
Аз също обичам яйцата. Не бих си представила един домашно приготвен козунак без яйца - дали ще ухае?
Веселина Константинова
Не. Сама си преценявам готовността на ястието.
Веселина Константинова
Използвам и тенджера под налягане , за по-бързо готвене.