Моите форумни теми

Веселина КонстантиноваС участието си в конкурса на Готвач - израснахте ли като кулинари?!
Зададох тази тема, защото преди няколко дни, сервирайки приготвената храна вкъщи, моят съпруг ми каза, че съм се научила да готвя и ставам все по-добра, при което аз подскочих и го навиках: " как така, аз готвя от дете .....и т.н.". А той само ми отговори:"Абе, следя ти кариерата!" и сега , всяка вечер, като сложа салата и питам:"Следиш ли ми кариерата?".
Веселина КонстантиноваИзползвали ли сте във вашите рецепти царевичен сироп?
Четох в интернет за него, но никога не съм го срещала по магазините. Знам само, че е доста сладък и може да се използва като заместител на захарта.
Веселина КонстантиноваПриготвяли ли сте домашен винен оцет?
Ако знаете технологията, моля споделете! Рецепти за ябълков оцет съм срещала много и съм си правила, но искам да си приготвя и винен, а не съм наясно с технологията.
Веселина КонстантиноваИзползвали ли сте балсамова глазура?
Наскоро си закупих и много съм доволна. Има гъста консистенция, сладко-кисел вкус и придава на месото страхотна лъскавина.
Веселина КонстантиноваПечени ябълки - споделете вашата рецепта?
Аз отстранявам вътрешността на ябълките и ги пълня със захар или мед. Слагам и орехчета и ги запичам- Невероятни са!
Веселина КонстантиноваАнтиоксидантен фреш - споделете вашата рецепта?
Фреш от черно грозде и ананас. 200 мл. сок от черно грозде 100 мл. сок от ананас Ананасът е богат на желязо. Сокът трябва да е прясно изцеден .
Веселина КонстантиноваБадеми - полезни или вредни?
Бадемите имат много полезни свойства, но прекомерната им употреба може да навреди на здравето.Могат да предизвикат токсични или алергични реакции.
Веселина КонстантиноваПри високо или ниско кръвно налягане какви храни и напитки употребявате за регулирането му?
При високо кръвно налягане се изключва прекомерната консумация на сол. За свалянето му е добре да се похапне кисело мляко с канела. Моето е по-скоро ниско. В такива случаи пия айран със сол, газирани напитки и ям шоколад.
Веселина КонстантиноваИзсъхнал стар хляб - какво да го правим?
Аз приготвям бързи баници и пици, и разни други запеканки. Полети с яйца, запечени във фурна - става много хрупкаво и вкусно!
Веселина КонстантиноваТърся рецепта за саварина
Имам спомен от детството, за саварини, сочни , със страхотен аромат ! Ходехме в една сладкарничка във Варна, която се намираше към Морската градина. Там приготвяха сладкиши. Опитвала съм с рецепта от интернет, но не се получи!
Веселина КонстантиноваКоняк - намира ли приложение във вашите рецепти?
Има много хубав аромат. Добавям го към блатове за торти и кремове.
Веселина КонстантиноваУпотребявате ли дафинов лист и към кои ястия го добавяте?
Харесвам аромата му в свинското със зеле и някои туршии. Има малко специфичен аромат, както всяка подправка и не подхожда навсякъде.
Веселина КонстантиноваУпотребявали ли сте екзотичната подправка Махлеб?
Прочетох, че се употребява за сладкиши, но никога не съм я намирала по магазините. Може би се среща по екзотичните пазари.
Веселина КонстантиноваПолзвали ли сте Анато?
Наскоро прочетох, че анато е чуждоземна билка, която лекува глисти. Освен това има хидлатиращо действие и успокоява кожата. Някой опитвал ли я е и за какво?
Веселина КонстантиноваПриготвяте ли си домашна козметика от Алое Вера?
Аз съм използвала сок за намазване на венците. Но нямам опит в приготвянето на билкова козметика. Споделете, ако знаете...
Веселина КонстантиноваВкусни сладкиши - нискокалорични!? Споделете вашата рецепта!
Напишете вашата рецепта за вкусни и нискокалорични сладкиши и десерти. Морковена торта - нискокалорична. Особено, ако количеството захар е по-малко и без глазура. Морковите дават сладостта на сладкиша.
Веселина КонстантиноваЧушка или пипер?! Кое е правилното?!
Аз съм от Варна - там му викат пипер. Омъжих се в Карлово, където живея от доста години - тук пък му викат чушка. Вие на какво мнение сте?
Веселина КонстантиноваКакво ще сготвим през октомври?
Ще наблегна на тиквата - сега и е сезона! Стават хубави пайове, тиквеници....