Веселина Константинова

Автор
Моята стенаРецепти2177Статии260Съвети48Коментари801Форумни теми102Постове във форума503За менИзпрати съобщениеточки62750

Зададох тази тема, защото преди няколко дни, сервирайки приготвената храна вкъщи, моят съпруг ми каза, че съм се научила да готвя и ставам все по-добра, при което аз подскочих и го навиках: " как така, аз готвя от дете .....и т.н.".
А той само ми отговори:"Абе, следя ти кариерата!" и сега , всяка вечер, като сложа салата и питам:"Следиш ли ми кариерата?".






Четох в интернет за него, но никога не съм го срещала по магазините. Знам само, че е доста сладък и може да се използва като заместител на захарта.

Ако знаете технологията, моля споделете! Рецепти за ябълков оцет съм срещала много и съм си правила, но искам да си приготвя и винен, а не съм наясно с технологията.

Наскоро си закупих и много съм доволна. Има гъста консистенция, сладко-кисел вкус и придава на месото страхотна лъскавина.

Аз отстранявам вътрешността на ябълките и ги пълня със захар или мед. Слагам и орехчета и ги запичам- Невероятни са!

Фреш от черно грозде и ананас.
200 мл. сок от черно грозде
100 мл. сок от ананас
Ананасът е богат на желязо. Сокът трябва да е прясно изцеден .

Бадемите имат много полезни свойства, но прекомерната им употреба може да навреди на здравето.Могат да предизвикат токсични или алергични реакции.

При високо кръвно налягане се изключва прекомерната консумация на сол. За свалянето му е добре да се похапне кисело мляко с канела. Моето е по-скоро ниско. В такива случаи пия айран със сол, газирани напитки и ям шоколад.

Имам спомен от детството, за саварини, сочни , със страхотен аромат ! Ходехме в една сладкарничка във Варна, която се намираше към Морската градина. Там приготвяха сладкиши.
Опитвала съм с рецепта от интернет, но не се получи!

Има много хубав аромат. Добавям го към блатове за торти и кремове.

Харесвам аромата му в свинското със зеле и някои туршии. Има малко специфичен аромат, както всяка подправка и не подхожда навсякъде.

Прочетох, че се употребява за сладкиши, но никога не съм я намирала по магазините. Може би се среща по екзотичните пазари.

Аз съм използвала сок за намазване на венците. Но нямам опит в приготвянето на билкова козметика. Споделете, ако знаете...

Напишете вашата рецепта за вкусни и нискокалорични сладкиши и десерти. Морковена торта - нискокалорична. Особено, ако количеството захар е по-малко и без глазура. Морковите дават сладостта на сладкиша.

Аз съм от Варна - там му викат пипер. Омъжих се в Карлово, където живея от доста години - тук пък му викат чушка. Вие на какво мнение сте?

Ще наблегна на тиквата - сега и е сезона! Стават хубави пайове, тиквеници....