Деси Маринова
Готвач
Моята стенаРецепти196Снимки207Статии29СъветиКоментари85Форумни теми26Постове във форума247За менИзпрати съобщениеточки4511
Използвам тефлонов тиган за палачинки, не ги мажа с масло, само ги захлупвам докато са още топли, пак си остават мекички.
Подкрепям, че трябва воля. Решаваш и спираш, без да се изкушаваш. За да не се изкусиш просто ги подминаваш в магазина.
Да, използвам ги. Кремчетата му са много вкусни, а и се приготвят доста бързо. Приготвяла съм и крем карамел на тази марка, останах приятно изненадана колко вкусно се получи.
Ооо, вляза ли в сладкарница пада голямо умуване какво да бъде. Обикновено избирам това, което ми се стори най-шоколадово с чаша кафе или топъл шоколад.
Не съм правила домашен досега, но любимата ми марка е на Витал, досега само веднъж не съм случвала на добра партида.Купих го от магазин на Била, не знам дали е от значение магазина, но не съм купувала повече от там за всеки случай, защото може наистина проблема да е и в съхранението.
Преди купувах постоянно списания, защото обичах да вземам идеи, а и рецептите до голяма степен бяха придружени със снимков материал.
Ако е така, значи проблемът не е в рецептата, а в това, че трябва да ги захлупя в съд , докато са топли.
Хаха, да. И ние хапваме още докато са топли,тогава са добре, но тези които останат на следващия ден са твърди като камък.
Тази съм правила няколко пъти, но предупреждавам, че стават малко твърди и вероятно трябва да ги сложите в плик и купа с капак, докато са още топли.
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
5-6 с.л. мед
ванилия
сода - 1ч.л.
канела
брашно - колкото поеме.
Смесваме всички продукти, след това пресято брашно, когато започне да се сгъстява месим с ръка. Правим малки топчета, можем да ги поръсим със захар. Печем на 150 градуса. Може да се направи пълнеж от изрязаното дъно на меденките, смесен с масло или сладко. Рецептата е за малка доза, лесно може да удвои ако ви допадне.