Деси Маринова
Готвач
Моята стенаРецепти196Снимки207Статии29СъветиКоментари85Форумни теми26Постове във форума247За менИзпрати съобщениеточки4511
С каква марка олио готвите?
И аз съм доволна от олио Бисер.
Как приготвяте и как харесвате таратора?
Аз режа краставицата на малки кубчета, слагам малко чесън на прах и по-рядко смлени орехи.
Имате ли си кулинарен тефтер?
Да, добавям в него изпитаните рецепти, които са ми харесали.
Мястото на кулинарията във филмите. Харесвате ли ги?
Харесвам филмите с кулинарни елементи, но не са много с подобни сюжети или поне аз не съм попадала.
Как охлаждате питиета през лятото?
Гледам да не пия много студени напитки, затова ги охлаждам с 2-3 кубчета лед. Иначе в хладилник или в чаши, които се държат във фризера, запазват питиетата студени доста време.
Купувате ли си кулинарни книги?
Купувам списания, а от към книги , използвам по стари, които имам.
Кои сортове са най-добри за домашно вино
Класика, каберне, мерло, памид и отел, като последните две добринасят с повече аромат и могат да се комбинират с мерло.
Как да си направим домашни бретцели?
Да, имат общо с гевреците, но са доста по хрупкава, затова не мисля, че се правят от същото тесто. Но това са само предположения, затова и питам.
Каква марка масло ползвате и кое ви харесва?
И аз правя като вас. Има ли промоция на немско масло, проверявам срока на годност и според него си вземам няколко бройки.
Използвате ли домашно произведени продукти и харесвате ли ги ?
Мед, задължително купувам домашен. Предпочитам и домашното прясно мляко, както и домашното сирене и когато ми се отвори възможност си взимам такива.
Какъв десерт да приготвя с жълтъци?
Много благодаря! Ще го използвам.
Дайте идея за летни десерти???
Плодови салати или мелби.
Дайте идеи за ягодите като зимнина?
На сладко, в бурканчета за зимата.
С какво замествате домати, когато нямате?
С доматено пюре или с лютеница.
Коя кухня предпочитате, когато ходите на ресторант?
И аз предпочитам българската кухня.
Най-честата закуска в къщи е?
Кекс, кифлички. През почивните дни палачинки или мекички.
Опитвали ли сте Драконов плод?
Покрай сайта научих за него, но за жалост не съм го опитвала.
Как се справяте, ако пресолите ястието или супата?
Не съм използвала техниката с картофа, обикновено при супи, просто ги разреждам малко.