Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Мариела Христова»Моите форумни постове»Страница 3
Мариела Христова
Мариела Христова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Мариела ХристоваТърся рецепта за домашен кашкавал
Определено е много по-различен на вкус от купешкия. Не отнема много време направата му, но се чака два дена и тогава се консумира.
Мариела ХристоваКакво да сготвя с белтъци?
Кекс с белтъци.
Мариела ХристоваХранене при висок холестерол
При висок холестерол трябва да се набляга повече на пълнозърнести и бобови храни, плодове и зеленчуци.
Мариела ХристоваПознавате ли подправката лимонена трева?
Подправката лимонена трева помага и при главоболие, умора, стрес, облекчава симптомите на грип и настинка.
Мариела ХристоваКак мариновате свинско за пържоли?
Червен пипер, чубрица, соев сос и сол на вкус.
Мариела ХристоваКак печете орехите?
Аз ги пека в микровълновата фурна. Напръсквам ги с вода и ги посолявам. Пускам ги няколко пъти за по 2 минутки като ги разбърквам преди всяко пускане да не изгорят.
Мариела ХристоваЗа или против повечето подправки в едно ястие?
Използвам в умерени количества черен пипер, червен пипер, чубрица, сол.
Мариела ХристоваАко сте участник в Черешката на тортата какво ще бъде менюто ви?
Богата салата, солена торта за предястие, пържоли с гъби в гювеч и крем брюле за десерт.
Мариела ХристоваПазарувате ли от Био магазини и какво ви е мнението за тях?
Единствено съм си вземала киноа и чиа. Пише, че е Био, но дали е така в действителност- не мога да кажа.
Мариела ХристоваМнения за пицария Селена във Варна
Не мога да дам мнение, защото не съм от Варна.
Мариела ХристоваКои са най -често използваните продукти от вас?
Картофи, ориз, домати, моркови, лук.
Мариела ХристоваОбичате ли някой да ви готви?
Обичам и понякога си имам отмяна в кухнята.
Мариела ХристоваБроите ли калориите в храните?
Не броя калориите. Хапвам си по малко.
Мариела ХристоваКакво приготвяте с тиква?
Тиквеник и печена тиква с мед и орехи.
Мариела ХристоваЧувствате ли се чревоугодник?
Не се чувствам чревоугодник, просто ми харесва да приготвям различни неща.
Мариела ХристоваКая кухня чувствате най-близко до българската?
И аз съм за сръбската кухня. Смятам, че тя най-много се доближава до българската.
Мариела ХристоваЗа и против самонабухващото брашно?
Сама си приготвям самонабухващо брашно. Никога до сега не съм купувала готово.
Мариела ХристоваКак разтваряте желатина?
Първо в малко студена вода и след като набъбне, на водна баня.