Ирина Андреева Jolie
Ирина Андреева Jolie
Готвач

Моите форумни постове

Ирина Андреева Jolie
И аз не слагам брашно, а чушките ги печа и след това ги режа на парчета.Не ги пържа,по-вкусно е.Чесънче също върви много...вкусотия голяма Аз си я правя за зимнина,после само отварям буркана и се наслаждавам С питка и сиренце е направо бомба
Ирина Андреева Jolie
Аз винаги вяря около 10 минути.не засичам точно време и нямам проблеми.
Ирина Андреева Jolie
Аз не пия алкохол,но има рецепти,който алкохола им е неизменна подправка и винаги го слагам щом се изисква.Благидаря за подробмата и полезна информация
Ирина Андреева Jolie
Наскоро си купих кленов сироп,но още не съм го използвала с палачинките.И аз ще се присъединя към мнението за бакпулвера и содата.Правила съм ги няколко пъти и винаги стават страхотни.Аз обаче предпочитам тънките с плънка
Ирина Андреева Jolie
Аз варя моето сладко в електрическа тенджера.От както я имам правя сладката си много бързо и лесно.Правя ги дори след рабпта и не усещам,че съм правила зимнина.
Ирина Андреева Jolie
Когато се вари паста се соли повече водата,за да поеме по-добре,а след това излишната сол се изхвърля с водата.По малко сол се слага в соса,защото пастата вече солена.Така е по-полезно,за да не се натрупва излишна сол в организм.
Ирина Андреева Jolie
Някой подправки си ги държа в пакетчетата,други са в буркани с херметическо затваряне,трети просто в кутийки....Гледам да нямам голямо количество от даден вид,за да не се порази,но има и такова,които купувам и след това дъъълго време не изпилзвам и им минава срока на годност и отиват в коша.
Ирина Андреева Jolie
Благодаря за рецептуте за гофрети.Ще ги пробвам и двата вида! На таз годишния събор в моя град даже не помня колко гофрети изядох...много ги обичам
Ирина Андреева Jolie
Аз не пия подобни неща.Дори аналгин не пия ,когато ме боли глава.Твърдо против приема на подобни медикаменри,освен ако наистина не е строго наложително.
Ирина Андреева Jolie
Яжте здравословна и разнообтазна храна всеки ден и няма да не мате нужда от подобни неща.Вместо да давате пари за тези бойлуци за мен,напълнете хладилника си с качествени продукти. Щв видите сами резултата.
Ирина Андреева Jolie
Тирамису класик За крема: *жълтъци - 4 бр. * захар - 1/2 ч.ч. *Марсала/бадемов аператив - 1 к.ч. *крем сирене Маскарпоне - 500 гр. *течна сметана - 250 мл. За бишкотите: *еспресо - 1 ч.ч. *Марсала/бадемов аператив - 1 к.ч. *захар - 2 с.л. *бишкоти - 24 бр. *какао - 4-5 с.л. Сварете силно еспресо. Добавете 2 супени лъжици захар и 1 кафена чаша Марсала,разбъркайте добре.Може да ползвате и бадемов аператив, но по оригиналната рецепта за тирамису, сладкишът се приготвя с Марсала. Приготвянето на крема е най-важната и тънка част от изпълнението на рецептата за тирамису. Разбийте жълтъците, заедно със захарта, докато сместа се сгъсти и побелее. Изсипете ги със захарта в купа, добавяте 1 кафена чаша Марсала и сложете купата да ври на водна баня на слаб огън.Идеята е жълтъците да се обработят топлинно и в сладкиша да няма сурови жълтъци.Бъркайте и гответе около 10 мин,доакто се сгъсти.Отстранете сместа и я сложете в купа с едена вода ,за да изстине напълно.Това е много важно,защото в противен случай, сметаната и сиренето маскарпоне ще се отпуснат и сместа ще стане много рядка. Към изстиналата смес при непрекъснато бъркане със шпатула добавяте леко разбитото сирене Топите всяка от бишкотите в сместа с кафе за няколко секунди и ги нареждате на дъното на правоъгълна тава.Не ги дръжте прекалено дълго в кафете,за да не се разпаднат. Когато дъното на тавата се покрие с бишкоти разпределяте половината от крема. Върху него наредете втори ред напоени бишкоти, а върху тях останалата част от крема. Поръсете с какаото целия сладкиш.Оставяте го в хладилника за 3-4 часа.
Ирина Андреева Jolie
Виждала съм в един хранителен магазин в пликчета,непрозрачни.Толкова е малко количеството,че вероятно има само 4-5 тичинки.Струва около 4 лв.,но е много малко.Не съм пробвала,но ми е любопитно Иначе съм гледала как се добива по Дискавъри и никак не е лесно отглеждането,струва си парите.
Ирина Андреева Jolie
Ето и една моя любима рецепта Пълнени картофи с гъби и орехи *големи картофи - 2 бр. *гъби печурки - 250 гр. *орехови ядки - 100 гр. *краве масло - 100 гр. *кашкавал - 150 гр. *пресен копър - 1/2 вр. *червен пипер - 4 щипки *черен пипер на вкус *сол на вкус *чери домати 250 гр. *краставица - 1 бр. *краве сирене - 100 гр. *магданоз - 1/2 вр. *зехтин *балсамов оцет Сварявате картофите цели,небелени като внимаване да не ги преварите,за да не се разпаднат.Отрязвате ги всеки на две половини по диагонал.Издълбавате част от вътрешността внимателно.Трябва да се получат четири картофени купички. В горещ тиган слагате маслото да се разстопи.Прибавете измитите и нарязани на кубчета печурки.Задушавате ги в маслото.Преди да започнат да се пържат сипвате начупените на дребно орехови ядки.Подправяте с черен пипер и сол на вкус.Готвите още около 2 мин. и отстраняване от огъня. Намаслявате подходяща тавичка и слагате вътре картофените купички.Пълните ги с гъбената плънка.Слагате отгоре на всяка нарязан на ситно копър и настъргани кашкавал.Запичате в гореща фурна до зачервяване.След това изваждате и поръсвате с червения пипер. Приготвяте салатата като настържете краставицата по диагонал с белачка.Нагъвате така получените ленти от едната страна на чинията.Слагате чери доматчетата (по големите разполовете,а по-малките оставете цели) и сиренето на малки кубчета.Овкусете със сол и полейте с малко зехтин и балсамов оцет.Сложете по един пълнен картоф в порция и сервирайте.
Ирина Андреева Jolie
Аз не съм ползвала никога,но моя братовчедка имаше и на кутията пишеше да се ядат само плодове и зеленчуци и да се спотрува редовно. че то за какво са тогава. А има един лаф,че който пие такива хапчета така се охарчва,че са скъпи,че после няма пари да яде и затова се отслабвало Това са пълни глупости за мен
Ирина Андреева Jolie
Страхотно!Благодаря за улеснението и за полезните неща,който ни предоставяте!