Моите форумни теми

Ирина Андреева JolieКак наричат по вашия край дините и пъпешите?
Вероятно сте чували ,че в различните краища на страната наричат по различен начин пъпеша и динята. При нас (област Ловеч) си ги знаем така или пипон и лебеница. Чувала съм, че им казват и кауни и карпузи. Споделете и вие за названието на тези сладки летни плодове.
Ирина Андреева JolieКаква е разлика между еклери и профитероли?
Има ли според вас друга разлика между тях, освен че еклерите са продълговати, а профитеролите малки и кръгли? Различават ли се по тестото и начина на печене?
Ирина Андреева JolieКъде изхвърляте остатъка от киселото зеле?
Аз живея в малък град в Балкана и моето зеле, което остане го хвърлям в гората нагоре извън града, за да не мирише. Много ми е интересно обаче как процедират тези, които живеят в блокове в големите градове.
Ирина Андреева JolieИмате ли Магнити на хладилника?
Имате ли магнити на вратата на хладилника? Почти всяко домакинство,когато ходи на почивка си купува магнитче от пътешествието, което да закачи на хладилника. Колко са вашите на брой и имате ли любим, който гледате всеки път щом отворите вратата на хладилника?
Ирина Андреева JolieЕто как се приготвя домашна ванилова есенция
Продукти: 200 мл. висококачествена водка 3 шушулки ванилия стъклено шише с вместимост 200 мл Разполовете шушулките ванилия по дължина, за да се освободи пространство на семенцата да действат.Поставете ги в шишето и ги залейте с водката. Шишето се оставя в продължение на един-два месеца на тъмно място, като периодично се разклаща.Готовата есенция не трябва да има алкохолен мирис.
Ирина Андреева JolieКак се поправя пресечен сос?
Когато един сос се пресече,това означава,че се е сгъстил прекалено много.За да се оправите,трябва да се добави течност без мазнини–обезмаслен бульон,вино или вода. Ако сосът е студен, добавете топла течност.Ако сосът е топъл, добавете студена течност.Разбъркайте добре.
Ирина Андреева JolieБял и черен пипер - каква е разликата?
Знаете ли каква е разликата между белия и черния пипер?Кой за кои ястия е подходящ?
Ирина Андреева JolieКолко време могат да се съхраняват пандишпанови блатове за торта?
Предполагам на всеки му се е налагало да направи торта,но да няма време да я сглоби в същия ден.Колко време може да се съхрани блата и къде,за да е годен след това за употреба?
Ирина Андреева JolieВ какви ястия влагате целината?
Коя част от целината използвате най-често-главата или стеблата и листата?В кои ваши ястия тя намира приложение?
Ирина Андреева JolieКое тесто най-често приготвяте?
Кое тесто най-често приготвяте?Имали някое от тях,което все още не сте правили сами? Обикновено банично Палачинково тесто Белтъчно (целувчено) тесто Пандишпаново тесто Парено (еклерово) тесто Маслени теста Бъркано маслено (кексово) тесто Многолистно тесто
Ирина Андреева JolieИмате ли любим кулинарен филм?
Имате ли любим кулинарен филм? Попаднах на една статия за Топ 10 на кулинарните филми. http://drugotokino.bg/content/da-sgotvish-shchastieto-po-retsepta-ili-nai-dobrite-%E2%80%9Ekulinarni%E2%80%9C-filmi?tid=10 Жалкото за мен е,че от тях съм гледала само един,но мисля да поправя тази грешка щом вече имам заглавията
Ирина Андреева JolieКупувате ли Активиа?
Купувате ли мляко Активиа? Ефективна ли е за вас?Кои видове са ви любими?
Ирина Андреева JolieКоя е любимата ви марка бира?
Каква марка бира купувате? В кенчета,стъклена бутилка или галон я предпочитате?Кое според вас е най-доброто мезе за нея?
Ирина Андреева JolieКока Колата вредна ли е?
Мислите ли,че Кока Колата е вредна за здравето? Гледала съм много килпчета с различни опити с нея,които показват как разгражда всичко и какво се случва в организма ни след нейния прием. С нея се сваля ръжда от болтове и тем подобни. Пиете ли я и какво мислите по въпроса?
Ирина Андреева JolieИмате ли масло спрей?
Имате ли масло спрей?Аз все още не съм си купувала,но мисля,че е много по-удобно и скоро мисля да си закупя. Някой да предложи хубава марка в интернет магазин?
Ирина Андреева JolieИзползвали ли сте мастило от сепия?
Използвали ли сте някога мастило от сепия? Яли ли сте нещо приготвено с него? Аз съм гледала рецепти само по кулинарните канали и ми е много интересно на какво има вкус, освен,че има черен цвят. В интернет намерих онлайн магазин,в който се продава 4гр. опаковка за 1.80 лв.
Ирина Андреева JolieКакво месо за нищо на света не бихте яли?
Месо от кое животно никога не бихте опитали или приготвили? Защо?