Ирина Андреева Jolie
Готвач
Моята стенаРецепти232Снимки641Статии15СъветиКоментари320Форумни теми64Постове във форума339За менИзпрати съобщениеточки5097
Каква е разлика между еклери и профитероли?
Има ли според вас друга разлика между тях, освен че еклерите са продълговати, а профитеролите малки и кръгли? Различават ли се по тестото и начина на печене?
Къде изхвърляте остатъка от киселото зеле?
Аз живея в малък град в Балкана и моето зеле, което остане го хвърлям в гората нагоре извън града, за да не мирише. Много ми е интересно обаче как процедират тези, които живеят в блокове в големите градове.
Имате ли Магнити на хладилника?
Имате ли магнити на вратата на хладилника? Почти всяко домакинство,когато ходи на почивка си купува магнитче от пътешествието, което да закачи на хладилника. Колко са вашите на брой и имате ли любим, който гледате всеки път щом отворите вратата на хладилника?
Ето как се приготвя домашна ванилова есенция
Продукти:
200 мл. висококачествена водка
3 шушулки ванилия
стъклено шише с вместимост 200 мл
Разполовете шушулките ванилия по дължина, за да се освободи пространство на семенцата да действат.Поставете ги в шишето и ги залейте с водката. Шишето се оставя в продължение на един-два месеца на тъмно място, като периодично се разклаща.Готовата есенция не трябва да има алкохолен мирис.
Как се поправя пресечен сос?
Когато един сос се пресече,това означава,че се е сгъстил прекалено много.За да се оправите,трябва да се добави течност без мазнини–обезмаслен бульон,вино или вода.
Ако сосът е студен, добавете топла течност.Ако сосът е топъл, добавете студена течност.Разбъркайте добре.
Бял и черен пипер - каква е разликата?
Знаете ли каква е разликата между белия и черния пипер?Кой за кои ястия е подходящ?
Колко време могат да се съхраняват пандишпанови блатове за торта?
Предполагам на всеки му се е налагало да направи торта,но да няма време да я сглоби в същия ден.Колко време може да се съхрани блата и къде,за да е годен след това за употреба?
Кое тесто най-често приготвяте?
Кое тесто най-често приготвяте?Имали някое от тях,което все още не сте правили сами?
Обикновено банично
Палачинково тесто
Белтъчно (целувчено) тесто
Пандишпаново тесто
Парено (еклерово) тесто
Маслени теста
Бъркано маслено (кексово) тесто
Многолистно тесто
Имате ли любим кулинарен филм?
Имате ли любим кулинарен филм? Попаднах на една статия за Топ 10 на кулинарните филми. http://drugotokino.bg/content/da-sgotvish-shchastieto-po-retsepta-ili-nai-dobrite-%E2%80%9Ekulinarni%E2%80%9C-filmi?tid=10
Жалкото за мен е,че от тях съм гледала само един,но мисля да поправя тази грешка щом вече имам заглавията
Купувате ли Активиа?
Купувате ли мляко Активиа? Ефективна ли е за вас?Кои видове са ви любими?
Кока Колата вредна ли е?
Мислите ли,че Кока Колата е вредна за здравето? Гледала съм много килпчета с различни опити с нея,които показват как разгражда всичко и какво се случва в организма ни след нейния прием. С нея се сваля ръжда от болтове и тем подобни. Пиете ли я и какво мислите по въпроса?
Използвали ли сте мастило от сепия?
Използвали ли сте някога мастило от сепия? Яли ли сте нещо приготвено с него? Аз съм гледала рецепти само по кулинарните канали и ми е много интересно на какво има вкус, освен,че има черен цвят. В интернет намерих онлайн магазин,в който се продава 4гр. опаковка за 1.80 лв.
Какво месо за нищо на света не бихте яли?
Месо от кое животно никога не бихте опитали или приготвили? Защо?