Ипек Мехмед

Новак
Моята стенаРецепти14СтатииСъветиКоментари5Форумни темиПостове във форума4За менИзпрати съобщениеточки187

Аз го готвя със запръжка, но слагам брашно.
Варя го малко повечко и боба се сгъстява с варенето...
(няма нужда от брашно) поне според мен

А за да не вреди на стомаха (киселини) се слага една чаена лъжичка захар.

Здравейте! Аз правя едро смляна лютеница по рецептата на майка ми. А когато се омъжих всички от семейството на мъжа ми обичаха ситно смляна, по точно я правеха като пюре... и все казваха че не обичат едросмляна. А сега от 4 години всяка есен се прави от моята рецепта 2-3 дози... :evil:

desss16 :Нали масленост 4,5% е достатъчно? :blush:
Ако си правиш често най добре става когато закваската е домашна от предното кисело мляко, дори и да се застой смисал ако стане по киселичко хваща по добре.