NEVI
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти162Статии25СъветиКоментари48Форумни темиПостове във форума117За менИзпрати съобщениеточки3675
Ако правите пондишпанови блатове освен по горе изброените неща прокарват пръст по ръба на формата там където достига блата както се прави при приготвяне на суфле а за блатове на маслена основа на които сместа е по гъста просто в средата правя лека вдлъбнатина с шпатулата и при печене блата става равен
Тази тема е доста обширна за различните видове тесто има различни правила но основното маята трябва да е хубава ако не шупне докато я активирате в течноста я хвърлете и направете нова, брашното трябва да е качествено, начина на местене също е важен, маята обича топлината и трябва достатъчно време за втасване с бързане хубаво тесто не става