NEVI
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти162Снимки532Статии25СъветиКоментари49Форумни темиПостове във форума117За менИзпрати съобщениеточки3668
Ако правите пондишпанови блатове освен по горе изброените неща прокарват пръст по ръба на формата там където достига блата както се прави при приготвяне на суфле а за блатове на маслена основа на които сместа е по гъста просто в средата правя лека вдлъбнатина с шпатулата и при печене блата става равен
Тази тема е доста обширна за различните видове тесто има различни правила но основното маята трябва да е хубава ако не шупне докато я активирате в течноста я хвърлете и направете нова, брашното трябва да е качествено, начина на местене също е важен, маята обича топлината и трябва достатъчно време за втасване с бързане хубаво тесто не става