gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Bistra Ivanova»Моите форумни постове
Bistra Ivanova
Bistra Ivanova
Новак

Моите форумни постове

Bistra IvanovaКолко често приготвяте нови храни?
Постоянно гледам да експериментирам с нови рецепти
Bistra IvanovaКак приготвяте и как харесвате таратора?
Аз го правя с настъргани краставици, копър и орехи
Bistra IvanovaКакви традиционни храни се приготвят във вашия край за Великден?
Агнешко, козунаци, зелена салата и боядисаните яйца
Bistra IvanovaСос Башамел - помощ!
Аз пробвах няколко пъти и все ставаше на бучки. Последният път стана. Направих го с олио(6-7с.л). Запържих в него 5-6с.л. брашно до светло кафеникава лепкава каша. Готвих го 2-3мин. и добавих прясното мляко(около 1 литър). Бърках докато се сгъсти.
Bistra IvanovaСос Башамел - помощ!
С масло като съм го правила ми става на бучки, с олои го правих последния път и ми се получи много добре.
Bistra IvanovaС какво приготвяте палачинки - с прясно мляко или с вода?
Смесвам ги, като млякото ми е повече от водата.
Bistra IvanovaКакви подправки ползвате при готвене ?
И аз ползвам всички тези, които сте изброили, слагам също девесил и универсалните подправки (пикантина или вегета).
Bistra IvanovaКакви ястия готвите за мразещите лук и чесън?
Аз винаги стържа лука за всяка манджа, тъй като мразя пържен лук. Ако не се вижда в манджата мога да го ям. Иначе на салата не ми е проблем да го ям.
Bistra IvanovaСолено или сладко повече приготвяте?
И двете, но по често солено.
Bistra IvanovaС какво поднасяте палачинките?
Със сладко от смокини или малини и с мед и сирене
Bistra IvanovaЛюбима комбинация за плодова салата?
Банани, киви, ябълки, мандарини, разбъркани със сладкарска разбита сметана и мармалад какъвто имам под ръка. :love:
Bistra IvanovaДайте трик за застройка на супа
Аз разбърквам един жълтък с 4-5 с.л кисело мляко и една- две капки оцет. Добавям 3-4 черпака от супата и бъркам хубаво. Добавям застройката към супата, която е свалена от котлона, като бъркам постоянно. Оставям супата да поври още 2-3 мин.