Моите форумни постове

Марияна
Пандишпаново руло, вътре с маслен крем, намазан със същият крем и отвън. Другото е калийки, вътре с малко сладко, поръсени с пудра захар.Скоро трябва да ги направя.
Марияна
Да, сварявам, после леко задушавам с масло.Слагам сол, копър и черен пипер.
Марияна
Много леко мажа тигана. Хубаво брашно, прясно мляко, яйца и малко бакпулвер слагам.Задължително захлюпвам с чиния отгоре чинията в които са палачинките и обръщам /т.е най отгоре са те тези които са опечени първо/.Така остават меки.
Марияна
Купувам малки количество плодове. Искам да са ми пресни и свежи до колкото ги има на пазара, в супермекетите, и до колкото мога да си ги позволя.Специално за бананите купувам не повече от 5,6 бр. и не ги слагам в хладилника защото се изпотяват, бързо стават на петна и после потъмняват от вън.Държа ги в купа в кухнята. Понякога зимата в подходящ съд на терасата /закрита и е хладно/ ги слагам и съм забелязала, че се запазват повече.
Марияна
Всякакви видови обичам и приготвям.Видовете пасти си ги купувам, не ги правя аз. До се сега не съм правила равиоли, но съм опитвала. Имам и предпочитани марки, които си купувам.
Марияна
Имам, но честно казано не съм го използвала.Беше ми подарен.Сама преценявам дали е готово, например като пека нещо във фурната.
Марияна
Твърдо за.В голяма помщ ми е.
Марияна
Наполеон с ванилов крем.Правя го с готово бутер тесто на Велла.Крем ванилия си го правя. Другото което ми харесва и правя е прегънати триъгълничета със сирене, нещо като малки банички и ги пека. От готово бутер тесто режа равни по големина къси ленти, усуквам ги като панделки и пека във фурната.
Марияна
Да, определено ги харесвам. Ползвам от години само бакпулвер на "Йоткер" /оранжевата опаковка/, само ако няма в магазините в които пазарувам да липсва за момента.Препоръчвам бакпулвера. Др. което също ползвам много за сладки е "Ванилова Бурбонска захар". Много ми харесва "Захар с аромат ром"-тя вървеше с едно кулинарно списание което купих, после я използвах. От тази "Захар с ром" правих кифли и бисквитен салам.После пак си я купих.Препоръчвам я защото стават вкусни и е много ароматна.Около Коледа за дребните сладки ползвам и украсата на "Йоткер" вече няколко години-пакетчета Decor с звездички, топчета, сърчица.
Марияна
Торта Гараш, торта с шоколад например. Севарина също, много обичам.Това обикновено си поръчвам. От една любима сладкарница редовно си купувам Еклери и Негърчета за вкъщи.В сладкарница "Неделя" /от по - известните/ например съм ходила едва 7,8 пъти във Варна и си поръчвам всеки път различна, за да мога да опитам повече видове.
Марияна
Аз я правя често зимата и есента. Слагам: Мариновани краставички на ситно Шпек салам на ситно наразан Грах от консерва на Дерони Варени моркови или кисели(леко престояват във вода, за да не е солена салатата) на ситно Майонеза на Краси Сварени картофи на мали парченца(не ги преварявам) 1,2 с.л кисело мляко На баба, за да не е толкова мазна Сол на вкус
Марияна
Рибина, супа топчета, пилешка и картофена крем супа.
Марияна
1 мафини с банани 2 мъфини покрити с банани 3 бананов хляб 4 кекс с банани и орехи Рецептите съм ги публикувала, но има още много други. 5 сплит с банани Става страхотен.Рецепта в интернет ще намерите или в кул. книги. 6 сладолед, банани и редувате, накрая украсявате мелбата 7 шейк
Марияна
На водна баня като добавям на 90 г. шоколад и 1/2 ч.л масло на не мн. силен котлон и бъркам.
Марияна
Картофите ги слагам сурови, не ги пържа.До сега не съм попадала на рецепта в която да се пържат.
Марияна
Имам, но я слагам рядко.
Марияна
яйця, сирене, кашкавал, мляко, масло
Марияна
Според мен десертите винаги трябва да се правят по рецепта. Ако вече е изпитана от нас можем да я усъвършенстваме.Те са нещо по финно според мен.Сладки, кексове, сладкиши, торти, пайове. Виж палачинките, са друго нещо там може и без рецепта според мен.Пити и погачи също с рецепта задължително.