Марияна
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20171108_031840_14804.webp)
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти773Статии4СъветиКоментари262Форумни теми18Постове във форума236За менИзпрати съобщениеточки19363
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Пандишпаново руло, вътре с маслен крем, намазан със същият крем и отвън.
Другото е калийки, вътре с малко сладко, поръсени с пудра захар.Скоро трябва да ги направя.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Много леко мажа тигана. Хубаво брашно, прясно мляко, яйца и малко бакпулвер слагам.Задължително захлюпвам с чиния отгоре чинията в които са палачинките и обръщам /т.е най отгоре са те тези които са опечени първо/.Така остават меки.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Купувам малки количество плодове. Искам да са ми пресни и свежи до колкото ги има на пазара, в супермекетите, и до колкото мога да си ги позволя.Специално за бананите купувам не повече от 5,6 бр. и не ги слагам в хладилника защото се изпотяват, бързо стават на петна и после потъмняват от вън.Държа ги в купа в кухнята. Понякога зимата в подходящ съд на терасата /закрита и е хладно/ ги слагам и съм забелязала, че се запазват повече.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Всякакви видови обичам и приготвям.Видовете пасти си ги купувам, не ги правя аз. До се сега не съм правила равиоли, но съм опитвала. Имам и предпочитани марки, които си купувам.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Имам, но честно казано не съм го използвала.Беше ми подарен.Сама преценявам дали е готово, например като пека нещо във фурната.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Наполеон с ванилов крем.Правя го с готово бутер тесто на Велла.Крем ванилия си го правя.
Другото което ми харесва и правя е прегънати триъгълничета със сирене, нещо като малки банички и ги пека.
От готово бутер тесто режа равни по големина къси ленти, усуквам ги като панделки и пека във фурната.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Да, определено ги харесвам. Ползвам от години само бакпулвер на "Йоткер" /оранжевата опаковка/, само ако няма в магазините в които пазарувам да липсва за момента.Препоръчвам бакпулвера. Др. което също ползвам много за сладки е "Ванилова Бурбонска захар". Много ми харесва "Захар с аромат ром"-тя вървеше с едно кулинарно списание което купих, после я използвах. От тази "Захар с ром" правих кифли и бисквитен салам.После пак си я купих.Препоръчвам я защото стават вкусни и е много ароматна.Около Коледа за дребните сладки ползвам и украсата на "Йоткер" вече няколко години-пакетчета Decor с звездички, топчета, сърчица.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Торта Гараш, торта с шоколад например. Севарина също, много обичам.Това обикновено си поръчвам. От една любима сладкарница редовно си купувам Еклери и Негърчета за вкъщи.В сладкарница "Неделя" /от по - известните/ например съм ходила едва 7,8 пъти във Варна и си поръчвам всеки път различна, за да мога да опитам повече видове.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Аз я правя често зимата и есента.
Слагам:
Мариновани краставички на ситно
Шпек салам на ситно наразан
Грах от консерва на Дерони
Варени моркови или кисели(леко престояват във вода, за да не е солена салатата) на ситно
Майонеза на Краси
Сварени картофи на мали парченца(не ги преварявам)
1,2 с.л кисело мляко На баба, за да не е толкова мазна
Сол на вкус