Марияна
Марияна
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Марияна
В 20 - 40 мл. вода /зависи какво ще приготвям/ студена и разбърквам с лъжичка. Сгрявам вода в кана, наливам в подходящ съд и вътре слагам съда с желатина и бъркам докато остане течен, без бучици.
Марияна
Само кисело зеле -7 зелки в бидон.От сладката- от смокини,ягоди,праскови,сини сливи.От компотите- от ягоди,череши,рядко от праскови.От туршиите-мешена с моркови,камби,конопида,като добавям фикс на Йоткер лют.Последните години само това.А, и 2,3 буркана кисели моркови които използвам за руска салата.
Марияна
Не би боло лошо да се правят.Така ще се събира мнение от възможните предложени
Марияна
От майка, но за съжаление някои неща само,защото рано си отиде.После в годините от кулинарни книги, списания, както от кулинарни предавания.
Марияна
Различни видове салати. Също и тестени неща със сирене и сладки било то кекс, сладкиш, мъфини, кремове. Печените меса също. Например "Шатоприан за двама" ми е едно от любимите. Риба, рибена супа.
Марияна
Да, но много често експериментирам, променям видяно и прочетено.
Марияна
Купувам си от магазина, но често ползвам сиропа от домашно сладко с цели плодове например. Ползвам го за сладолед най - често, домашна бисквитена тортичка.
Марияна
През уикенда правя следобедна закуска -солен кекс, мъфини, тиганици, тава с печени сандвичи, защото често сме в къщи всички и хапваме.
Марияна
В салати само. С авокадо обаче правя и един кекс.
Марияна
Със старият козунак - режа на филии и ги пържа като пържени филии с яйца, прясно мляко и щипка сол.Др. е - режа козунака на филии и го пека на тостера, след което ги мажа още топли със сладко.Сос стар козунак правя и тортичка.
Марияна
Със старият козунак - режа на филии и ги пържа като пържени филии с яйца, прясно мляко и щипка сол.Др. е - режа козунака на филии и го пека на тостера, след което ги мажа още топли със сладко.Сос стар козунак правя и тортичка.
Марияна
Рибни ястия, рибени супи и чорби, добруджанска каварма, което е вид баница - характерно за източна България.Характерни за кореняците. Познавам от т.н преселци (дошли от днешна Рмъния) които сега живеят в Добруджа - правят мамалига, гюзлеми, сирена каша, кисело зеле с ориз и мн. чубрица, кебап със свинско и лук.
Марияна
У дома взимаме Амстел 1 л.в пластмаса бутилка и Каменица 1 л.в пластмасова бутилка.Понякога ако са промоция в кенчета Каменица и Астика.
Марияна
Вредна е със сигурност. Въпреки това я купуваме и я пием у дома.Харесва ни.С Кока Кола правя и кекс, мъфини /имам 2,3 подобни рецепти/.
Марияна
Задължително сладкиш, цял кекс, но понякога и мъфини-правя 12 и ги слагам в дълбок съд, ако е на кафе слетобед. Понякога шише ракия от 1 л. домашна, ако е за вечеря + 1 луканка. Не обичам да отивам с празни ръце.
Марияна
Твърдо без да се замисля - италианските Биалети.имам тави.Също тавите ми на Делимано.Също и тигани, касерола, тенджера, тава, форма за торта на Тефал. Също харесвам и имам форми за мъфини на Фереро- керамика и силикон.Те не са скъпи но са хубави.Доволна съм. Не, че нямам и от българските по евтини, но горе споменатите повече ми харесват. Също съм доволна от дългите форми за кекс и козунак на Тефал и Йоткер.
Марияна
Между 2-4 пъти.Вечерям задължително, късният следобед също-сандвичи, кекс или сладкиш.
Марияна
Обожавам шоколад.Предпочитам млечен и бял.От млечните, които са на българският пазар харесвам на Шогитен, Линд и Милка.Хареавам да е само млечен, с бадеми, шан фастък, стафиди, лешник, карамел, плодовите-общо казано и смесицата между бял и млечен.Купувам за ядене само на Милка по 4,5 броя когато са на промоцоя в големите супермаркети, пребирам ги и когато у дома ни се хапва ги вадя.Изяжда се за нула време. В кулинарията узползвам само Фин млечен - българският в светлосинята опаковка, защото е вкусен, получават се нещата и е достъпен като цена. Имала съм възможност да изядем и шоколади от чужбина, като най - мнго ми харесват тези от Германия, Словения, Швейцария и черният по специално руско производство. В Лидъл и др. вериги например има ковертюр, но не съм ползвала. Харесвам и купувам за вкъщи течен шоколад на Нутела за кифли, защото е невероятен, като вкус и само той не се разтича и се запазва в тях.Препоръчвам го за такова нещо. От шоколадовият крем купувам само на Финети и рядко на Нукрема в големите пласмасови тип чаши опаковки, като с тях си мажим палачинки и филийки хляб.