Марияна
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/p_20171108_031840_14804.webp)
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти773Статии4СъветиКоментари262Форумни теми18Постове във форума236За менИзпрати съобщениеточки19363
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Купувам си майонеза Краси предимно.Понякога на Белла. Харесваме най - вече те от всички които съм изпробвала.Не си правя, не че ще стане лоша, но нямам домашни яйца, така или иначе трябва да купя.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Обичам, като пътувам да хапвем традиционни за даденият край ястия. Най ми допадат тези от Родипите.От нещата които съм хапвала из България ми харесват Смилянският боб на салата, Пататник, Мандруци, от онези много малки зелеви сърмички - Станимажки и ли нещо подобно се казват, Голеника което нещо като палачинка със спанак. В Русенският край съм яла страхотни рибени чорби.Баницата с ориз и Траханата също ми допаднаха. Страхотният суджук в Смолянско.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Често режа на ситно.Но иначе имам и ползвам преса, която е много отдавна купена, качествена.След като си смачкам чесън, я обръщам и почиствам с клечка за зъби, после измивам. Скоро си купих и такава която е с шипчета с които остатъка се отстранява.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Смятам че е класика. Има няколко марки бонбони и шокплад от този вид, които са много вкусни. Преди сигурно повече от 15 г. за пръв път ядох от тънките квадратни бонбони всяка в пликче, като чай, помежду с мента, а от вън с тъмен шоколад и ми се стори неприятна.Сега ги харесвам, както и някои други.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Всяка седмица поне веднъж някакъв вид кекс и поне веднъж вид мъфини 12 бр.форма.Лятото много често правя таратор.А иначе от основните кюфтета с кайма и шницели.Най рядко т.е веднъж на 4 месеца например леща и боб яхния, и чорба от същите.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Сладко най вече.У дома се хапва много често дребни сладки, кекс, сладкиши, мъфини домашно приготвени разбира се.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Имам две тави с керамично покритие на Дилимано. Става вкусно ястието и кексовете в тях. Доволна съм. Не се реже с нож, не се бучи с вилица.Излиза кекса или сладкиша лесно.Ястието също става хубаво вътре.
Имам и форма за мъфини също с керамично покритие на друга марка, също съм доволна.За нея важи същото.
Лесно се мият.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Слънчогледово олио използвам.Предпочитам него за готвене.Рядко масло.
Царевично бях си купила веднъж и го използвах, незнам до колко и как да избера правилният вид.Това което аз ползвах е на цена около 4-5 лв., българско.
![Марияна](https://gotvach.bg/files/avatars/thumb/p_20171108_031840_14804.webp)
Слагам на свежа зелена салата. Става вкусно. Слагам и на спагети, талиатели. Харесва ми и върху наредени шейби домат, моцарела, полети леко със зехтин.Купувам си готово, не си го приготвям у дома.