Марияна
Марияна
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Марияна
Имам такива, вградена печка. Доволна съм.Бързо загряват.От 8 г. я имам и гланца който имаше вече не е същият.Еми то що готвене.Марка Самсунг.
Марияна
Правила съм няколко пъти една салата която ядох в един ресторант, много ми хареса и правих у дома. Една от съставките беше каперси, имаше вътре домати, лук, зелена салата и т.н. Също съм правила с тях и едни мъфини в които се слага само 6,7 каперсчета нарязани на ситно.Ползвала съм каперси в бурканче - италианска марка.
Марияна
Със сок от компот, със сварено кафе поливам с лъжица леко, също със захарен сироп.Бисквитена и с прясно мляко.
Марияна
Макар че съм нова, бих искала и аз да дам мнение, ако може. Моите предложения са следните : - да не се дава точки за мнение към рецепти, защото забелязвам, че има такива потребители, които злоупотребяват с това, т.е на база мнения, някои от които абсурдни получават точки - да се дават точки за сготвена рецепта с натискане бутона "сготвена" - 1 т. например, ако обаче потребителя качи снимка на това ястие, т.е има доказателство, че наистина е сготвено - повече точки например 4 т. - да има нещо като тематична тема - например скоро е празник ...... и там да се качват снимки и рецепти на ястия, които е типично тогава да се готвя, и потребителите да получават повече точки
Марияна
Защо се слага кисело мляко?
Марияна
Обезмисля ли се труда?Прочетох твърдение,че се качват снимки и рецепти на купени неща, например пасти...- това направо ме изуми.Аз лично смятам, че не трябва да се дават точки за мнения.Всеки от нас малко или много обича да готви, качва рецепти на приготвени от него ястия, радва се когато тя е качена и когато др. кулинари са я харесали.Не бива точките и наградите да са фикс идея. Не бива когато някой спечелил преден месец награда, следващият да не предлага свои рецепти, инпровизации и т.н.Да, вярно, че няма право на такава, но какво от това-нека пак да предлага своите кулинарни изкушения.
Марияна
Тестени закуски домашно приготвени всики вкъщи обичаме.Хляб ядем много малко - почти винаги бял.Според това което чета на много места - не е полезен.
Марияна
Червено вино с по тежки меса и ястия.Бяло вино с пилешко, мезета, морски дарове.Сладки вина с десерти.
Марияна
В кофа със пясък, слагате я в мазата или на тераса, ако сте в блок. Също и в пръста в градината, като обаче го завийте с найлон.
Марияна
Да, много ми харесва. Аз не вадя бобчетата. Баклата, ако е къса готвя цяла, но ако е дългичка режа на 2, така че да не засегна бобчетата. Готвя я както се готви жълт пресен боб с картофи и зелени подправки, малко морковче, доматки се слага, лук, чесънче по желание.Понякога слагам и пилешко.Поднася се по желание с лъжица кисело мляко.Характерно ядене за Източна България. Виждала съм хора, които готвят само бобчетата които са вътре на яхнийка. Някои я готвят на плакия.
Марияна
Варено пилешко месо, риба на пара, салати само със зеленчуци.
Марияна
Сармички с ориз и кълцана кайма, подправки. Също и Кале - ориз с зеле нарязано на дребно, домати, подправки запечена на фурна. Правя ги няколко пъти през зимата. И др. е нарязано на дребно зеле, полято с олио и червен пипер, като салата, но рядко. Рядко също и Зелник с кисело зеле.
Марияна
Не става да се използва.
Марияна
Сервирана топла и отстрани 2 с.л кисело мляко слагам.
Марияна
От много време - Одрински /на сач, големи пакети/, Цариградси /стандартни/ на един и същи производетел. Другите са Царица /няколко вида от тях/, често и Фамилия, Белла. Харесват ми.
Марияна
1. баница със стар хляб, полята със сирене, яйца и мляко, масло 2. попара 3. печене на сухари ако е повечко и после смилане да стане галета 4. брускети с домати и сирене
Марияна
домашно сладко акациев мед домашен шоколад течен руска салата сирене натрошено
Марияна
В Каварна - рибен вест, има риба, рибена чорба. В с. Кранево - цаца феста, ще има тази година рибена чорба, цаца, паеля. Музика, игри. Във Варна наскоро имаше кулинарен фестивал в Гранд мол. Варна беше един от градовете на тази инициатива, а именно "Мислиш че познаваш вкуса на България".Спечелилите предварително с конкурс, представиха сготвеното на място. Гостуваха и мастър шефове, които готвиха.