Gold
Чирак
Моята стенаРецепти38Снимки92Статии21СъветиКоментари2Форумни темиПостове във форума95За менИзпрати съобщениеточки1594
Запържвам първо лука, след това каймата, която първо съм я размесила с малко вода, след това слагам картофите и тях малко запържвам за 2-3 минути, добавям вода продължавам на котлона, а не във фурната. Добавям подправките и чак когато водата се изпари махам от котлона, сипвам заливката и слагам във фурната. Така правя аз мусаката!
Най-любими са ми шопска, снежанка, руска, зеле, моркови и майонеза и салата от варени картофи, яйца, кренвирш и майонеза.
Няма значение дали е лято или зима. Готвя всичко- и по-лесни и бързи рецепти и по-трудни и бавни. А относно по-леки ястия-случва ни се и зимата да ни се яде нещо по-леко, така че за нас сезони относно ястията няма.
Никога не съм правила кекс с аспирин. Честно казано не бих и направила. Но това си е въпрос на вкус.
Най-често приготвям пържени картофи- бързо, лесно, вкусно. А също така пиле или бутчета с картофи на фурна-много ми харесва влуса на картофите сготвени по този начин. Не на последно място правя и варени картофи, а след това запържени с червен пипер и лук.
Аз използвам "Калиакра". Мисля че то е едно от най-добрите. Пробвала съм и други марки, но съм попадала и на миризливи и отвратителни олиа. Само където развалят вкуса на ястието. Така , че се доверявам на "Калиакра".
Обелена и настъргана краставица, кисело мляко, вода ( нито гъст, нито рядък), копър, чесън, сол и олио. Не слагам орехи.
Кус-кус правя на дъщеря ми. Правя го с прясно мляко и захар. Слагам млякото на котлона. Малко преди да заври слагам захар на вкус и сипвам кус-кус на око ( зависи от това колко гъсто го искам ). Бъркам постоянно за да не залепне или загори. Като омекне кус-куса свалям от котлона и готово. Само по този начин съм правила кус-куса
Аз мисля, че няма как да се поправи. Единствено можеш да прехвърлиш ястието в друг съд, но и това не помага, защото си остава дъх и мирис на загоряло.
Мммм, чак ми се прияде като прочетох. Много обичам агнешко. Главата я варя хубаво, после я обезкостявам, езика го беля и посолявам, бузите и мозъка също ги посолявам. Ям си ги така въобще не ги пека. Уникално вкусно.
Според мен най-важното, за да се получи един козунак на конци, е топло помещение и месенето и биенето на тестото. Това съм научила и знам от моята майка,а и съм го виждала нагледно. Когато се измори и няма толкова сила да бие тестото от масата се получава с по-малко конци. Колкото повече се бие тестото, толкова по-добре се получава.
Една моя приятелка също беше споделила, че е била тестото 1000 пъти и се е получил перфектният козунак с конци.
Важни са и продуктите да са качествени, но това се отнася и за други ястия според мен, а не само за козунака.
Да, опитваме ястия характерни за дадена област, стига да не са с даден продукт който въобще не обичаме и ядеме.