Gold

Чирак
Моята стенаРецепти38Статии21СъветиКоментари2Форумни темиПостове във форума95За менИзпрати съобщениеточки1594

Боба който баба приготвяше ми беше най-вкусен. Никъде другаде не съм яла като нейния боб.

Купувам когато се налага, дали заради някоя рецепта или защото ни се е прияло. Знам, че не са същите, защото не им е сезона, но какво да се прави. Реално и да им е сезона пак незнам с какво са блъскани за по-бърз растеж и т. н. Най-хубаво е да е домашно, дали ще става въпрос за зелена салата, ягоди или нещо друго.
Когато бях бременна с първото си дете през зимата постоянно ми се ядяха ягоди....
Е, няма как да не купувам! Знам, че не купувам нещо качествено, но пък не идва и да не си купя....

Най-много харесвам тези които майка ми правеше на време. Може да са с течен шоколад, шоколад или сладко, да са със сода и да са с хрупкава коричка. Не, че другите кексове не са вкусни, стига да са направени добре! 


Блендъра и то защото ми е необходим най-вече заради децата. Иначе и аз не използвам много кухненски помощници! 


Като подправка най-много ми допада чубрицата, но няма как да я слагам във всяко ястие ако не е подходяща за него. Иначе харесвам също перен пипер и магданоз.

Не са само три, повече са, но ако трябва да избирам три то те ще са крем карамел, сладолед и палачинки със шоколад.

Може би кекс или палачинки. Но това зависи и от продуктите с които разполагам.

Ние не готвим много често на скара! Намираме време за скара и харесваме всичко на скара, но не готвим често на нея.

Обичам класически рецепти. Те са изпитани и вкусни. Готвя и от тях и нови рецепти от модерната кухня. Хубаво е да се опитва и нещо ново, но не мисля да забравя и класиката. Много обичах ястията на баба и мама.
О, да имам запазени стари рецепти, които мога да предам на децата!

Според мен не! По скоро може да се изгради един навик, но не и пристрастяване, стига билките да не са със съдържание на наркотични вещества!

Баба ми е приготвяла бухти и мекици. Не си спомням за друго, но мекиците на баба бяха много вкусни!

Когато медът е домашен и хубав няма да се развали! И аз го съхранявам в шкаф на стайна температура!

Не правя запръжки от много време. От преди правех на боба и лещата, но вече не.