Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Цвети Георгиева»Моите форумни постове
Цвети Георгиева
Цвети Георгиева
Новак

Моите форумни постове

Цвети ГеоргиеваАко разполагате с 30 мин, какъв десерт ще приготвите?
Бих направила бисквитени топчета (бонбони) http://recepti.gotvach.bg/r-97740-Лесни_и_елегантни_бисквитени_топчета Стават много вкусни и много ефектни!
Цвети ГеоргиеваКаква торта правите за рожден ден на дете с алергия към краве мляко?
Просто замести кравето мляко с козе, овче или биволско (ако държиш да е животинско). Има и млека, които не са животински. Аз лично скоро имах рожден ден и правих моята торта без мляко. Блатовете са от 3 съставки - яйца, брашно и захар( и какао, ако искаш да е какаов блат) , за крем използвах бананов мус (банани, белтък и захар), разбит с малко сметана (за да стане по-гъст, но ако се използват големи, а не средни по-големина банани смятам,че ще е добър за директно слагане между блатовете), като добавих и праскови от компот (а със сока от компота сиропирах блатовете) и за заливка на тортата използвах шоколадова глазура, която съдържа краве масло, но ти можеш да я замениш със някаква друга глазура или украса.
Цвети ГеоргиеваХаресвате ли храната от топлата витрина в Билла
За мен също е безвкусна. Освен това много пъти ми се случва да ми слагат кюфтета или кебабчета на скара полусурови!
Цвети ГеоргиеваС какъв крем правите торта?
Аз права яйчно-млечен крем разбит с малко сметана, бананов мус (според гъстотата зависи дали и него ще разбия със сметана), а когато нямам почти никакво време просто разбивам сметаната с малко сок от компот (главно от ягоди,капини,малини).