Peti

Чирак
Моята стенаРецепти2СтатииСъветиКоментари2Форумни темиПостове във форума31За менИзпрати съобщениеточки1388

Мазнина и брашно.Може и намазана канцеларски хартия ако е за кекс.

Да, продълговата тава с баница навита на рула и дълга продълговата форма с кекс.Пека на 180 гр.Най редовно в уикенда.

Кекс с 1 ч.ч жълта лимонада, 4-5 яйца, захар, кора на лимон, брашно, олио, бакпулвер- класика!

В къщи пием Нова Бразилия за джезве, защото ни харесва, сносна цена и прави хубав каймак.Другото което харесвам е Якопс Монарх (Jacobs Clasik) от 250 гр. мляно за машина и често го купувам.Също Santos Cafe turko мляно за джезве, което е ароматно и ми харесва вкуса, цената също добра. 


Не бих казала често.Хапваме 1,2 пъти в месеца.Харесвам скумрия, сафрид, пастърва.

Почистват се, слагат се в найлонов плик и се държат в хладилника на студено.Връзва се плика.Изпитала съм го и го препоръчвам.

Слагате почистените ядки в торбичка, връзвате я.И после поставяте в кутията на хладилника.Изпитано е.Нищо не им става.Така ги запазвам от години.

Задължително и питка.За всеки празник се прави питка.С царевица правя една лесна рецепта-сладка царевица цяла консерва, олио и сол на вкус, нарязани на ситно четири скилидки чесън, малко копър и това е.

Ако е течност 200 мл.Ако е брашно например 120 гр.

Обелва се 1 картоф.Реже се на пръчици.Овкусява се със сол и черен пипер.Може и мащерка да се сложи.Слагат се тава, намазнена, отгоре също ръсим с мазнина.Печем за 15 мин.

Баница,шопска салата, сирене в пергамент,пататник,питка,мусака, лозови сърми.