Анонимен
Новак
Моята стенаРецептиСнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни темиПостове във форума1За менИзпрати съобщениеточки0
Японска супа Рамен
1.Свинско месо(по възможност от главата на прасето-бузи) 500 гр.
2.Половин пиле 500 гр.
3.Спанак пресен 1 кг.
4.Пресен лук 3 вр.
5.Соев сос 50 гр.
6.Джинджифил 50 гр.
7.Хрян 50 гр.
8.Оризово фиде 500 гр.
9.Сварени яйца 4 бр.
10.Свински кокали 500 гр.
11.Сол на вкус но не прекалявайте защото трябва да изври доста а и соевият сос е солен.
12.захар 1 супена лъжица
13.Оризов оцет
14.Чесън 3-8 скилидки по желание
Свинските колали се нарязват и запържват до светло кафеникав цвят, заливат се с 4 литра студена вода, прибавят свинските бузи и пилето, отпенва се старателно, посолява се. Вари се на много слаб огън около 2-3 часа, течността остава на половина. Добавят се соевият сос, джинджифила, захарта, чесъна и хряна, ври още 10 минути след което се прецежда.
Сервира се в дълбока купичка, като се слага доста от фидето, предварително сварено в подсолена вода, залива се с бульон след това се слага на топка от спанака предварително бланширан в подсолена вода, парче от месото, половин сварено яйце с жълтъка нагоре и купчинка ситно нарязани листа от пресен лук. По желание се гарнира с оризовия оцет. Поднася се гореща!