Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Анонимен»Моите форумни постове
Анонимен
Анонимен
Новак

Моите форумни постове

АнонименЯпонска супа Рамен
1.Свинско месо(по възможност от главата на прасето-бузи) 500 гр. 2.Половин пиле 500 гр. 3.Спанак пресен 1 кг. 4.Пресен лук 3 вр. 5.Соев сос 50 гр. 6.Джинджифил 50 гр. 7.Хрян 50 гр. 8.Оризово фиде 500 гр. 9.Сварени яйца 4 бр. 10.Свински кокали 500 гр. 11.Сол на вкус но не прекалявайте защото трябва да изври доста а и соевият сос е солен. 12.захар 1 супена лъжица 13.Оризов оцет 14.Чесън 3-8 скилидки по желание Свинските колали се нарязват и запържват до светло кафеникав цвят, заливат се с 4 литра студена вода, прибавят свинските бузи и пилето, отпенва се старателно, посолява се. Вари се на много слаб огън около 2-3 часа, течността остава на половина. Добавят се соевият сос, джинджифила, захарта, чесъна и хряна, ври още 10 минути след което се прецежда. Сервира се в дълбока купичка, като се слага доста от фидето, предварително сварено в подсолена вода, залива се с бульон след това се слага на топка от спанака предварително бланширан в подсолена вода, парче от месото, половин сварено яйце с жълтъка нагоре и купчинка ситно нарязани листа от пресен лук. По желание се гарнира с оризовия оцет. Поднася се гореща!