Teodora Krumova

Чирак
Моята стенаРецепти66Статии11СъветиКоментари21Форумни теми1Постове във форума25За менИзпрати съобщениеточки1761

Почиства се, попарва се за 4-5 минути, отцежда се и се слага в пликчета въз фризера.

В буркан или в торбички във фризера - след като се опекат. Ако са в буркан, трябва и да се обелят.

Не. Оставям да престои в хладилник, посипани със захар, за един ден и те пускат достатъчно сок. Ако не искате да ги чакате, може да сипете една чаша.

За Бъдни вечер може да приготвите: чушки пълнени с ориз, чушки пълнени с боб, боб чорба, боб с лютеница, ушав, питка, зелеви или лозови сарми с ориз, сушени плодове, компот.