ВИЛИ-Виолета Матева
Автор
Моята стенаРецепти3310Снимки8733Статии94Съвети55Коментари916Форумни теми36Постове във форума665За менИзпрати съобщениеточки83511
Готвя повече постно ,дъщерите ми не искат месо ,мъжа ми като иска месо си взема и си го приготвя Картофи ,варива ,тиквички ,чушки ,ориз са разкошната храна за нас
днес сме на постно - спанак с ориз мммм супер ,но има и мръвка за половинката ,той е месояд затова и домашно пиле печено с бира - вкусноооо
Аз също съм за немското масло - има качество и е вкусно ,но ми се случва да ползвам и българско масло
страхотни идея за листа в бутилка ,но вече няма млади листа а само стари - ще съхраня идеята за догодина
В последно време най често вземам типово или пълнозърнесто ,обичам и царевичното брашно- с тези брашна се получават невероятни тестени изделия
Пица правя по тази рецепта - една голяма или 2-3 по малки пици - 450 г брашно ,1 пакет суха мая ,1 ч л сол ,2 с л олио ,щипка захар ,250 мл хладка вода
Днес пуснах първите си рецепти в сайта приготвени с елда За мен тази храна не е лоша ,хапнах я с удоволствие ,още повече като знам че е здравословна Стана като вица - пени се, не пени ще те ям
Не е нужно да казваш какво готвиш ,за да го харесат Сложи една леща да се вари и добави малко елда Даже няма да се разбере Аз още не съм оптвала в леща или в супа , но скоро ще го направя и ще споделя
Ваня нищо не се променя изплаква се много добре елдата и пущаш да се вари може в леща или в бял боб Четох че правят и кюфтета от нея може скоро да опитам Мъжът ми ме запали по тази елда ,била полезна за хора като нас на години ха ха и започнах сега ако не всеки ден то през ден си приготвям ,я в кисело мляко с плодове ,ако не е с елда ще е с чиа малеее много сме здравосовни ужассс
Днес намерих рецепта за ягодов ликьор - В съд се поставят почистени и измити ягоди 1 кг и половина Посипват се със захар 1 ч ч и се оставя за една нощ На другия ден се залива с водка или ракия ,разклаща се всеки ден и се оставя за 2-3 седмици После се прецежда да стане бистър ликьор и се съхранява в хладилник Мисля да опитам тази рецепта