Мартина Тракова
Мартина Тракова
Помощник Готвач

Моите форумни постове

Мартина Тракова
Мисля,че накъде бях чела(вестник)за тези хора.Пишеше,че до не знам коя си година всички хора ще се хранят чрез слънцето.Според мен това е чисто психическа нагласа(като йогите).Отварят ти се чакрите и звездите ти говорят. Не знам какво мисля за тях,нека да ги има.Не ми пречат! :y:
Мартина Тракова
Ще е интересно и подкрепям идеята.Ще има ли точки за анкетите? Въпроса ми е на майтап!!
Мартина Тракова
Става хубав,когато и зеленчука (пресен) се задуши при месото и чак тогава да се до готвя било в тава или глинено гърне.
Мартина Тракова
В крем брюле няма прясно мляко!С прясно мляко се прави крем карамел! Класическо крем брюле рецепта: 500 мл пълномаслена сметана 1 шушулка ванилия 5 големи жълтъка 100 гр фина кристална захар 100 гр кафява захар разбиваш жълтъците с бялата захар докато стане на крем.Добавяш към нея затоплената (но не завряла сметана).Прецеждаш през цедка задължително!Разпределяш сместа в купички.Поставяш купичките в тава,наливаш вряла вода до средата на купичките.Печеш 35 -40 мин на 150 градуса или докато сместа се втвърди,ни потреперва леко в средата.Изваждаш купичките от тавата и оставяш 1 час да изстиват на стайна температура.След това ги покриваш и прибираш в хладилник за 4 часа.Преди сервиране поръсваш равномерно с кафявата захар и гориш с горелка. :y:
Мартина Тракова
Използвам печка,кафе машина,тостер и пасатор
Мартина Тракова
Гаспачо само с домати,махаш кожичката и семките на домата и ползваш само месестата част.Готвила съм.Близко до гаспачото на Сия Има разни рецепти,слага се чушка,краставица,домат,магданоз и сирене ако се добави става пасирана шопска салата .Ей за това не го харесвам. :evil:
Мартина Тракова
Сладко -солено и сладко - люто ми е по вкуса много,но зависи все пак какво точно е.
Мартина Тракова
Живко Иванов с неговия не без известен мармалад от черен лук
Мартина Тракова
Сирена и кашкавали мога да ям до пукване под всякаква форма.
Мартина Тракова
Зависи и какво се готви.Гледам да се придържам към дадената рецепта.Ако нещо не ми харесва,или го махам или го заменям с друго.
Мартина Тракова
Свински пържоли ги правя с кеф и винаги стават!
Мартина Тракова
Падам си по пикантни храни,особено месо.Харесвам също и сладко чили.
Мартина Тракова
Лично за мен не,но за детето да.Случвало ми се е да си хапна нещо леко,но не е винаги.
Мартина Тракова
От доста време не съм.Трудоемко е,а и иска време.
Мартина Тракова
Не съм пила.Чела съм разни статии за него и лечебните му свойства.
Мартина Тракова
Може и да е вредно,но аз го предпочитам пред вареното.
Мартина Тракова
Използвам и двата вида захар. :y:
Мартина Тракова
Бих добавила и пудрата захар,защото има десерти и с нея! :y: