Мартина Тракова
Помощник Готвач
Моята стенаРецепти138Снимки243Статии1СъветиКоментари180Форумни теми16Постове във форума448За менИзпрати съобщениеточки3188
Мисля,че накъде бях чела(вестник)за тези хора.Пишеше,че до не знам коя си година всички хора ще се хранят чрез слънцето.Според мен това е чисто психическа нагласа(като йогите).Отварят ти се чакрите и звездите ти говорят. Не знам какво мисля за тях,нека да ги има.Не ми пречат! :y:
Става хубав,когато и зеленчука (пресен) се задуши при месото и чак тогава да се до готвя било в тава или глинено гърне.
В крем брюле няма прясно мляко!С прясно мляко се прави крем карамел!
Класическо крем брюле рецепта:
500 мл пълномаслена сметана
1 шушулка ванилия
5 големи жълтъка
100 гр фина кристална захар
100 гр кафява захар
разбиваш жълтъците с бялата захар докато стане на крем.Добавяш към нея затоплената (но не завряла сметана).Прецеждаш през цедка задължително!Разпределяш сместа в купички.Поставяш купичките в тава,наливаш вряла вода до средата на купичките.Печеш 35 -40 мин на 150 градуса или докато сместа се втвърди,ни потреперва леко в средата.Изваждаш купичките от тавата и оставяш 1 час да изстиват на стайна температура.След това ги покриваш и прибираш в хладилник за 4 часа.Преди сервиране поръсваш равномерно с кафявата захар и гориш с горелка. :y:
Гаспачо само с домати,махаш кожичката и семките на домата и ползваш само месестата част.Готвила съм.Близко до гаспачото на Сия Има разни рецепти,слага се чушка,краставица,домат,магданоз и сирене ако се добави става пасирана шопска салата .Ей за това не го харесвам. :evil: