Anonimen
Новак
Моята стенаРецептиСнимкиСтатииСъветиКоментари2Форумни темиПостове във форумаЗа менИзпрати съобщениеточки6
- Анонимендобави коментар към: Умно комбиниране на хранитепреди 3 годиниУмно комбиниране на храните19.09.2015Кулинария" Бобовите култури фасул, леща, грах, соя се ядат с прасна салата, но без хляб, ориз, картофи, сирене, ядки;" -------------- Как така без хляб??? Бобовите култури, фасул, боб, леща като сготвим ги ядем с хляб. Ние така сме отраснали. И нямаме проблеми със стомаха. Не си представям да наготвя боб супа или пък леща и да ги ям без хляб....... да сърбам супата без хляб...хехче аз не мога да се наям така. За мен това не е вярно. Също и сирене, прясно и кисело мляко с хляб. Сирена попара или попара с прясно мляко или кисело мляко. Така са се хранели прадедите ни векове наред! И са били почти столетници с тия попари! Просто организъмът ни еволюира и се научава да смила повече от един вид храна с висока концентрация. При това без да се създава никакъв дискомфорт. Аз не съм имал никакъв дискомфорт при готвено боб супа,яхния или супа леща с хляб, на попари. Или пък млечни продукти с хляб. Сирене, кашкавал, кисело мляко, прясно мляко, с хляб. Ние така сме израстнали почти всички. И не само ние ами и предишните поколения. Също и комбинацията месо с картофи не трябва да е сред забранените. Много добре се комбинира, няма дискомфорт след тяхната консумация и е супер приятно и вкусно. ПС: за мен единствените строго забранени за комбиниране поради опасност от натравяне са: риба с мляко или гъби или яйца. Вече има добри и лоши комбинации и всеки си преценява сам за себе си кое му е добре и кое не, но определено тия по горе за които писах НЕ са сред лошите комбинации...и това се е доказало през вековете.