• Христо ПетровХристо Петровдобави отговор към форумната тема: Рецепта за Пасарелски кебап???преди 9 годинисвинско месо - 500 г бут или плешка
    домати - 500 г
    чушки - 1 бр. люти
    захар - 1/2 ч.л.
    чесън - 2 скилидки
    черен пипер - 10 - 12 зърна
    дафинов лист - 1 - 2 бр.
    олио - 2 - 3 с.л.
    магданоз
    сол
    Приготвяне на Пасарелски кебап

    Нарежете свинското месо на кубчета с големината на кибритена кутия и изпържете до готовност в силно загрятото олио.

    Извадете изпърженото месо, приберете го на топло и в същата мазнина сложете настърганите домати.

    Добавете захарта, сол на вкус, зърната черен пипер, дафиновите листа и кипнете.

    Време е да добавите пресования чесън и лютото чушле. Варете на тих огън до сгъстяване на соса. Върнете свинското при доматите и варете още 7-8 минути.

    Ястието традиционно се поднася със задушен ориз.