Hristo Petrov
Новак
Моята стенаРецепти5СнимкиСтатииСъветиКоментариФорумни теми32Постове във форума144За менИзпрати съобщениеточки458
- Христо Петровдобави отговор към форумната тема: Рецепта за Пасарелски кебап???преди 9 годинисвинско месо - 500 г бут или плешка
домати - 500 г
чушки - 1 бр. люти
захар - 1/2 ч.л.
чесън - 2 скилидки
черен пипер - 10 - 12 зърна
дафинов лист - 1 - 2 бр.
олио - 2 - 3 с.л.
магданоз
сол
Приготвяне на Пасарелски кебап
Нарежете свинското месо на кубчета с големината на кибритена кутия и изпържете до готовност в силно загрятото олио.
Извадете изпърженото месо, приберете го на топло и в същата мазнина сложете настърганите домати.
Добавете захарта, сол на вкус, зърната черен пипер, дафиновите листа и кипнете.
Време е да добавите пресования чесън и лютото чушле. Варете на тих огън до сгъстяване на соса. Върнете свинското при доматите и варете още 7-8 минути.
Ястието традиционно се поднася със задушен ориз.